Szybki makaron z warzywami
lubella
Mamy coś wyjątkowego dla prawdziwych miłośników warzyw. To przepis na fuzję zdrowych smaków, w których króluje makaron Lubella. Papryka, cebula, pieczarki, marchewka, bakłażan, to z tych składników wyczarujesz niebiański dodatek do makaronowych fal. Sprawdź, jakie to proste i zarazem pyszne danie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
674
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mamy coś wyjątkowego dla prawdziwych miłośników warzyw. To przepis na fuzję zdrowych smaków, w których króluje makaron Lubella. Papryka, cebula, pieczarki, marchewka, bakłażan, to z tych składników wyczarujesz niebiański dodatek do makaronowych fal. Sprawdź, jakie to proste i zarazem pyszne danie!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella fale
0.50 szt. żółta papryka
0.50 szt. papryka czerwona
1 szt. czerwona cebula
8 szt. pieczarki
1 szt. marchewka
0.50 szt. bakłażan
1 szt. pomidor
0.25 łyżecz. ostra papryka w proszku
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Papryki myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Bakłażana kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa- najpierw paprykę. Po ok 3 minutach dorzucamy marchewkę i cebulę. Następnie pieczarki i wytartego z wody bakłażana. Na koniec dorzucamy pokrojonego w kostkę pomidora bez pestek.
Podsmażamy jeszcze chwilę i przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane startym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
674
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
107
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.