Szybki makaron z warzywami

lubella
Szybki makaron z warzywami

0

0 / 0

Mamy coś wyjątkowego dla prawdziwych miłośników warzyw. To przepis na fuzję zdrowych smaków, w których króluje makaron Lubella. Papryka, cebula, pieczarki, marchewka, bakłażan, to z tych składników wyczarujesz niebiański dodatek do makaronowych fal. Sprawdź, jakie to proste i zarazem pyszne danie!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella fale

0.50 szt. żółta papryka

0.50 szt. papryka czerwona

1 szt. czerwona cebula

8 szt. pieczarki

1 szt. marchewka

0.50 szt. bakłażan

1 szt. pomidor

0.25 łyżecz. ostra papryka w proszku

3 łyżka oliwa z oliwek

2 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Papryki myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Bakłażana kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut.

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa- najpierw paprykę. Po ok 3 minutach dorzucamy marchewkę i cebulę. Następnie pieczarki i wytartego z wody bakłażana. Na koniec dorzucamy pokrojonego w kostkę pomidora bez pestek.

4

Podsmażamy jeszcze chwilę i przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane startym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

674

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

107

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły