Szybki makaron z warzywami
lubella
0
0 / 0
0
Mamy coś wyjątkowego dla prawdziwych miłośników warzyw. To przepis na fuzję zdrowych smaków, w których króluje makaron Lubella. Papryka, cebula, pieczarki, marchewka, bakłażan, to z tych składników wyczarujesz niebiański dodatek do makaronowych fal. Sprawdź, jakie to proste i zarazem pyszne danie!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 gr makaron lubella fale
0.50 szt żółta papryka
0.50 szt papryka czerwona
1 szt czerwona cebula
8 szt pieczarki
1 szt marchewka
0.50 szt bakłażan
1 szt pomidor
0.25 łyżeczka ostra papryka w proszku
3 łyżka oliwa z oliwek
2 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Papryki myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w pióra. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Bakłażana kroimy w kostkę, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa- najpierw paprykę. Po ok 3 minutach dorzucamy marchewkę i cebulę. Następnie pieczarki i wytartego z wody bakłażana. Na koniec dorzucamy pokrojonego w kostkę pomidora bez pestek.
Podsmażamy jeszcze chwilę i przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypane startym parmezanem.