Szybki jabłecznik
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybki jabłecznik](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973474012.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i smaczna szarlotka.
1
0 / 0
Szybka i smaczna szarlotka.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
25 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
3 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. cukier
1.50 szkl. mąka pszenna tortowa
5 szt. jaja kurze całe
5 szt. jabłko
1 szt. cukier wanilinowy
1 łyżka mąka ziemniaczana
10 dag. rodzynki
5 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
2
Rodzynki moczymy w gorącej wodzie i odcedzamy. Jajka ubijamy z cukrem, solą i cukrem wanilinowym.
3
Delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
4
3/4 części ciasta wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana mąką.
5
Wykładamy jabłka i posypujemy rodzynkami. Zalewamy pozostałym ciastem.
6
Pieczemy w temp/180* C przez 45 minut.
7
Posypujemy cukrem pudrem.