Szybki jabłecznik

m7
Szybki jabłecznik

1

0 / 0

Szybka i smaczna szarlotka.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

1 szcz. sól

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. cukier

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

5 szt. jaja kurze całe

5 szt. jabłko

1 szt. cukier wanilinowy

1 łyżka mąka ziemniaczana

10 dek. rodzynki

5 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.

2

Rodzynki moczymy w gorącej wodzie i odcedzamy. Jajka ubijamy z cukrem, solą i cukrem wanilinowym.

3

Delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.

4

3/4 części ciasta wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana mąką.

5

Wykładamy jabłka i posypujemy rodzynkami. Zalewamy pozostałym ciastem.

6

Pieczemy w temp/180* C przez 45 minut.

7

Posypujemy cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły