1

Składniki

1 Szczypta
sól
3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
cukier
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
5 Sztuk
jaja kurze całe
5 Sztuk
jabłko
1 Sztuka
Cukier wanilinowy
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
10 Dekagramów
rodzynki
5 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
  2. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie i odcedzamy. Jajka ubijamy z cukrem, solą i cukrem wanilinowym.
  3. Delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  4. 3/4 części ciasta wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana mąką.
  5. Wykładamy jabłka i posypujemy rodzynkami. Zalewamy pozostałym ciastem.
  6. Pieczemy w temp/180* C przez 45 minut.
  7. Posypujemy cukrem pudrem.

Opis

Szybka i smaczna szarlotka.

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!