Szybki chleb z otrąb

m7
Szybki chleb z otrąb

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybki chleb z otrąb to przepis na błyskawiczny i zdrowy chleb, który wykonasz w swoim domu. Wystarczy raz spróbować chrupiącego i ciepłego chleba, aby piec go częściej.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

2 łyżecz. sól

2 łyżecz. cukier

1 kostka drożdże

6 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. otręby pszenne

4 szkl. woda

Przygotowanie


Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy.

W misce mieszamy mąkę, sól i otręby i dodajemy wodę i rozczyn. Mieszamy.

Wlewamy do natłuszczonej i wysypanych otrębami keksówek lub jednej większej blaszki.

Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od chwili, gdy temperatura wzrośnie do 200 stopni C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

133

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły