Szybki chleb z otrąb
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybki chleb z otrąb](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823796.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki chleb z otrąb to przepis na błyskawiczny i zdrowy chleb, który wykonasz w swoim domu. Wystarczy raz spróbować chrupiącego i ciepłego chleba, aby piec go częściej.
0
0 / 0
Szybki chleb z otrąb to przepis na błyskawiczny i zdrowy chleb, który wykonasz w swoim domu. Wystarczy raz spróbować chrupiącego i ciepłego chleba, aby piec go częściej.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
2 łyżecz. sól
2 łyżecz. cukier
1 kostka drożdże
6 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. otręby pszenne
4 szkl. woda
Przygotowanie
Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy.
W misce mieszamy mąkę, sól i otręby i dodajemy wodę i rozczyn. Mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonej i wysypanych otrębami keksówek lub jednej większej blaszki.
Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od chwili, gdy temperatura wzrośnie do 200 stopni C.