Szybki chleb z otrąb
m7
Szybki chleb z otrąb to przepis na błyskawiczny i zdrowy chleb, który wykonasz w swoim domu. Wystarczy raz spróbować chrupiącego i ciepłego chleba, aby piec go częściej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
133
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki chleb z otrąb to przepis na błyskawiczny i zdrowy chleb, który wykonasz w swoim domu. Wystarczy raz spróbować chrupiącego i ciepłego chleba, aby piec go częściej.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
2 łyżecz. sól
2 łyżecz. cukier
1 kostka drożdże
6 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. otręby pszenne
4 szkl. woda
Przygotowanie
Drożdże kruszymy i mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy.
W misce mieszamy mąkę, sól i otręby i dodajemy wodę i rozczyn. Mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonej i wysypanych otrębami keksówek lub jednej większej blaszki.
Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od chwili, gdy temperatura wzrośnie do 200 stopni C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
133
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.