Szybki barszcz czerwony z paluchami z ciasta francuskiego

formularz

Błyskawiczny przepis na prosty i smaczny jednogarnkowy obiad lub imprezową przekąskę. Stwórz w niecałe 15 minut danie, które zachwyci Ciebie i gości. Wystarczą Ci dosłownie 4 składniki: woda, koncentrat barszczu czerwonego i bulionu warzywnego Krakus oraz ciasto francuskie. Ta niesamowita w swojej prostocie bezmięsna potrawa jest odpowiednia na dosłownie każdą okazję
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Błyskawiczny przepis na prosty i smaczny jednogarnkowy obiad lub imprezową przekąskę. Stwórz w niecałe 15 minut danie, które zachwyci Ciebie i gości. Wystarczą Ci dosłownie 4 składniki: woda, koncentrat barszczu czerwonego i bulionu warzywnego Krakus oraz ciasto francuskie. Ta niesamowita w swojej prostocie bezmięsna potrawa jest odpowiednia na dosłownie każdą okazję
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1.70 l woda
1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus
1 opak. koncentrat bulionu warzywnego krakus
1 szt. ciasto francuskie
Przygotowanie
Do około 1,7 l wrzącej wody dodać koncentrat bulionu warzywnego Krakus lub dowolnego innego wywaru warzywnego lub drobiowego. Wymieszać i zagotować.
Do gotowego wywaru dodać 1 butelkę koncentratu barszczu czerwonego Krakus. Ponownie wymieszać i zagotować. Powstały barszcz przyprawić ulubionymi ziołami np. majerankiem .
Barszcz można podawać z ulubionymi dodatkami np. paluchami z gotowego ciasta francuskiego (gotowe ciasto pokroić w paski o szerokości i długości palca wskazującego, piec w temp. 180 stopni przez 15 minut ).
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.