Szybki barszcz czerwony z paluchami z ciasta francuskiego

formularz
Szybki barszcz czerwony z paluchami z ciasta francuskiego

0

5 / 1

Błyskawiczny przepis na prosty i smaczny jednogarnkowy obiad lub imprezową przekąskę. Stwórz w niecałe 15 minut danie, które zachwyci Ciebie i gości. Wystarczą Ci dosłownie 4 składniki: woda, koncentrat barszczu czerwonego i bulionu warzywnego Krakus oraz ciasto francuskie. Ta niesamowita w swojej prostocie bezmięsna potrawa jest odpowiednia na dosłownie każdą okazję

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1.70 l woda

1 opak. koncentrat barszczu czerwonego krakus

1 opak. koncentrat bulionu warzywnego krakus

1 szt. ciasto francuskie

Przygotowanie


1

Do około 1,7 l wrzącej wody dodać koncentrat bulionu warzywnego Krakus lub dowolnego innego wywaru warzywnego lub drobiowego. Wymieszać i zagotować.

2

Do gotowego wywaru dodać 1 butelkę koncentratu barszczu czerwonego Krakus. Ponownie wymieszać i zagotować. Powstały barszcz przyprawić ulubionymi ziołami np. majerankiem .

3

Barszcz można podawać z ulubionymi dodatkami np. paluchami z gotowego ciasta francuskiego (gotowe ciasto pokroić w paski o szerokości i długości palca wskazującego, piec w temp. 180 stopni przez 15 minut ).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły