Szybka zupa ogórkowa
m7
Przepis na błyskawiczną zupę ogórkową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.5 / 34
Przepis na błyskawiczną zupę ogórkową.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka do zup
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 l woda
0.50 szt. nać pietruszki
1 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. marchew
2 szt. ziemniaki
1 szt. słoiczek przecieru ogórkowego
2 szt. kostka rosołowa
0.50 szt. por
Przygotowanie
Obrane ziemniaki i por pokroić na drobną kostkę. Resztę warzyw wyczyścić, obrać, opłukać a następnie zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe, ziemniaki i por oraz starte warzywa.
Gotować do miękkości warzyw, wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać śmietankę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
185
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.