Szybka zupa ogórkowa

m7
Szybka zupa ogórkowa

1

3.5 / 34

Przepis na błyskawiczną zupę ogórkową.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietanka do zup

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 l woda

0.50 szt. nać pietruszki

1 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. marchew

2 szt. ziemniaki

1 szt. słoiczek przecieru ogórkowego

2 szt. kostka rosołowa

0.50 szt. por

Przygotowanie


1

Obrane ziemniaki i por pokroić na drobną kostkę. Resztę warzyw wyczyścić, obrać, opłukać a następnie zetrzeć na tarce o grubych otworach.

2

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe, ziemniaki i por oraz starte warzywa.

3

Gotować do miękkości warzyw, wsypać drobno pokrojoną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Wlać śmietankę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

185

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły