Szybka zapiekanka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybka zapiekanka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479644.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki i prosty obiad dla całej rodziny.
0
0 / 0
Szybki i prosty obiad dla całej rodziny.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. papryka ostra
500 g makaron świderki
500 g kiełbasa domowa
250 g ser żółty
1 szt. marchew
1 szkl. mleko
2 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka nać pietruszki
4 łyżka olej
4 łyżka groszek zielony
4 łyżka kukurydza
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Wędlinę pokroić w paski, cebulę w kostkę lub półksiężyce. Podsmażyć.
Ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, mleko i wymieszać.
Do naczynia wrzucić ugotowany makaron, wędlinę podsmażoną z cebulą, natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę do smaku oraz mieszankę warzywną.
Na koniec rozmieszany ser z jajkami i mlekiem.
Wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Można podać z ketchupem. Podawać na ciepło.