0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
papryka ostra
500 Gramów
makaron świderki
500 Gramów
Kiełbasa domowa
250 Gramów
ser żółty
500 Gramów
marchew,groszek,kukurydza
1 Szklanka
mleko
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
nać pietruszki
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy ( al dente ).
  2. Wędlinę kroimy w paski, cebulę w kostkę lub półksiężyce. Podsmażamy.
  3. Ser ścieramy na tarce, dodajemy jajka, mleko i mieszamy
  4. .Do naczynia wrzucamy ugotowany makaron, wędlinę podsmażoną z cebulą, natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę do smaku, mieszankę warzywną.
  5. Na koniec rozmieszany ser z jajkami i mlekiem.
  6. Wszystko mieszamy w wykładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego.
  7. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  8. Można podać z ketchupem. Spożywamy na ciepło.

Opis

Szybki i prosty obiadek.

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!