Szybka tortilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szybka tortilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699972978844.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne i szybkie danie. I przede wszystkim zdrowe, bo pełne warzyw.
1
4 / 1
Smaczne i szybkie danie. I przede wszystkim zdrowe, bo pełne warzyw.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
4 szt. placki tortilla
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. kukurydza
1 szt. pieprz
5 łyżka keczup
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
1
Kapustę pekińską drobno posiekać.
2
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Usmażyć na oleju na rumiano.
3
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
4
Następnie składniki ze sobą wymieszać i ułożyć na placku tortilla, a następnie zwinąć w rulon. Nadzienie polać keczupem.
5
Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*c i zapiekamy 30 minut.