0

Składniki

3 Szczypty
pieprz czarny
3 Szczypty
bazylia
270 Gramów
feta
3 Sztuki
pomidor
30 Sztuk
oliwki zielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fetę wyciągamy z kartonika, wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem.
  2. Pomidory myjemy, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do fety.
  3. Oliwki kroimy na ćwiartki i również wrzucamy do fety.
  4. Wszystko delikatnie mieszamy. Można doprawić szczyptą pieprzu i bazylii.

Opis

Gdy nadejdą niespodziewani goście, wystarczy mieć pod ręką trzy składniki.

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!