Szybka rolada z bitą śmietaną

m7
Szybka rolada z bitą śmietaną

0

0 / 0

Szybka w przygotowaniu, ale za to bardzo smaczna.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 śmietanka kremowa 30%

1 łyżeczka proszek do pieczenia

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. fix do śmietany

4 łyżka cukier

4 łyżka mąka pszenna tortowa

1 łyżka cukier puder

1 łyżka cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Białka jaj ubić na sztywną pianę, następnie dodawać do nich na przemian po jednym żółtku, po jednej łyżce cukru i po jednej łyżce mąki pszennej, na koniec dodać proszek do pieczenia( łyżeczkę).

2

Ciasto biszkoptowe rozsmarować na dużej płaskiej blasze i piec około 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.

3

Śmietanę schłodzić i ubić z fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Masą śmietanową posmarować biszkopt i zawinąć na kształt rolady.

4

Odstawić w chłodne miejsce. Roladę można dowolnie udekorować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły