Szybka rolada

m7
Szybka rolada

0

0 / 0

Rolada z kremem z serka mascarpone i jagodami to smak lata. W dodatku łatwa i szybka do przygotowania, zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

200 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. sól

0.50 łyżeczka żelatyna

0.50 łyżeczka proszek do pieczenia

0.50 szkl. czarne jagody

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier puder

6 łyżka cukier

6 łyżka mąka pszenna tortowa

10 dek. serek mascarpone

Przygotowanie


1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Gdy piana będzie już sztywna należy dodawać do niej po jednym żółtku i po łyżce cukru.

2

Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

3

Masę na ciasto biszkoptowe rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

4

Piec 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu przełożyć na ściereczkę, zawijać wraz ze ściereczką na kształt rolady.

5

Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce mascarpone.

6

Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę.

7

Masę rozsmarować na biszkopcie, posypać jagodami i zawinąć na kształt rolady.

8

Ciasto włożyć do lodówki, żeby masa się ścięła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły