Szybka napoleonka Ilony

m7
Szybka napoleonka Ilony

0

0 / 0

Szybkie w przygotowaniu ciasto, które smakuje chyba każdemu. Delikatne płaty ciasta francuskiego przełożone kremowym budyniem to połączenie idealne.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

300 mleko uht 3,2%

0.50 szkl. cukier puder

2 szt. ciasto francuskie

1 szt. budyń śmietankowy

25 dag. masło roślinne

Przygotowanie


1

Ciasto francuskie rozwałkować lub rozwinąć, jeśli kupujemy w rulonie. Rozłożyć je na blaszkach i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

2

Na mleku ugotować budyń i przestudzić go.

3

Miękkie masło zmiksować na puszystą masę z 1/3 szklanki cukru pudru. Następnie dodawać po łyżce zimnego budynku i miksować do uzyskania jednolitej masy.

4

Masą przełożyć przestudzone ciasta francuskie. Posypać je pozostałym cukrem pudrem.

5

RADA: Przed pieczeniem dobrze jest nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem, aby nie rosło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

208

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły