Szybka lasagne

lubella
Szybka lasagne

1

3.4 / 310

Poznaj przepis na szybką i prostą lasagne, która ma duże szanse stać się ulubionym daniem Twojej rodziny! Mięso mielone, pyszna pasatta, delikatny sos mozzarella i aromatyczne przyprawy, a wszystko to przekładane płatami lasagne to smaczne danie żywo inspirowane kuchnią włoską!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

12 szt. makaron lubella lasagne

50 dag. mięso mielone

500 passata pomidorowa łowicz

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżecz. pieprz, sól

1 łyżka bazylia

1 łyżka oregano

200 g mozarella

Przygotowanie


1

Mięso mielone podsmażamy na dużej patelni.

2

Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Smażymy, aż do zeszklenia.

3

Dolewamy 500 ml passaty pomidorowej / przecieru i doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy resztę passaty.

4

Wykładamy 4 płaty lasagne, warstwę farszu oraz warstwę sera mozzarella, pokrojonego w plastry. Czynność powtarzamy. Mozzarellę przykrywamy płatami lasagne, wykładamy resztę farszu.

5

Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 20 minut, po tym czasie wykładamy ser mozzarella i zapiekamy kolejne 10 minut.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

500

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły