1
Średnia: 4 (głosów: 2)

Składniki

12 Sztuk
ingridient
makaron Lubella lasagne
50 Dekagramów
mięso mielone
500 Mililitrów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
pieprz, sól
1 Łyżka
bazylia
1 Łyżka
oregano
200 Gramów
Ser mozarella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone podsmażamy na dużej patelni.
  2. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Smażymy, aż do zeszklenia.
  3. Dolewamy 500 ml passaty pomidorowej / przecieru i doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy resztę passaty.
  4. Wykładamy 4 płaty lasagne, warstwę farszu oraz warstwę sera mozzarella, pokrojonego w plastry. Czynność powtarzamy. Mozzarellę przykrywamy płatami lasagne, wykładamy resztę farszu.
  5. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 20 minut, po tym czasie wykładamy ser mozzarella i zapiekamy kolejne 10 minut.

Podobne przepisy

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Lasagne z beszamelem

Przepis
Średni Do 40 min
Lasagne z beszamelem

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!