0

Składniki

12 Sztuk
ingridient
makaron Lubella lasagne
50 Dekagramów
mięso mielone
500 Mililitrów
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżeczka
pieprz, sól
1 Łyżka
bazylia
1 Łyżka
oregano
200 Gramów
Ser mozarella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone podsmażamy na dużej patelni.
  2. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekane ząbki czosnku. Smażymy, aż do zeszklenia.
  3. Dolewamy 500 ml passaty pomidorowej / przecieru i doprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy resztę passaty.
  4. Wykładamy 4 płaty lasagne, warstwę farszu oraz warstwę sera mozzarella, pokrojonego w plastry. Czynność powtarzamy. Mozzarellę przykrywamy płatami lasagne, wykładamy resztę farszu.
  5. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na 20 minut, po tym czasie wykładamy ser mozzarella i zapiekamy kolejne 10 minut.

Podobne przepisy

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne z beszamelem

Średni Do 40 min
Lasagne z beszamelem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!