0

Składniki

1 Sztuka
Zielony ogórek
2 Garści
Makaron Lubella
1 Puszka
biała fasola
4 Plastry
Szynka konserwowa
2 Ząbki
czosnek
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy makaron Lubella al dente.
  2. Kroimy ogórka i szynkę na kostkę. Otwieramy puszkę fasoli i odcedzamy.
  3. Gdy makaron się ugotuje cedzimy go i dajemy na talerz by wystygł. Kroimy dwa ząbki czosnku na bardzo małe kostki.
  4. Czekamy aż makaron wystygnie dodajemy pokrojone składniki oraz majonez. Doprawiamy według własnego uznania.

Opis

Szybka i pyszna makaronowa uczta to pomysł na sałatkę z szynką i warzywami.

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Burgery fit z buraka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Burgery fit z buraka

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Golonka pieczona w kapuście

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Golonka pieczona w kapuście

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!