SzpinakoweLove

AnnaBanasiak
SzpinakoweLove

0

0 / 0

Najlepszy przepis ever! Ulubiony obiad moich dzieci! Bardzo pożywny i zdrowy.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron świderki pełne ziarno

1 opak. szpinak mrożony

1 szt. serek topiony śmietankowy

1 szt. śmietana 12%

1 szczyp. sól

1 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

Makaron świderki gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego. Wrzucamy cały szpinak i zakrywamy pokrywką, aby się rozmroził.

3

W czasie gdy szpinak się rozmraża obieramy czosnek, a serek topiony dzielimy na małe kawałki.

4

Czosnek wyciskamy przez prasę, dodajemy sól oraz serek. Wszystko mieszamy i podążamy przez 5-10 minut co jakiś czas mieszając.

5

Do szpinaku po łyżce dodajemy śmietanę i całość podgrzewamy jeszcze przez chwilę.

6

Sos podajemy z makaronem. ;) Możemy dodać kurczaka, pomidory suszone lub orzechy ;) Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

605

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

106

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły