SzpinakoweLove
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
AnnaBanasiak
![SzpinakoweLove](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073280.jpeg&w=3840&q=75)
Najlepszy przepis ever! Ulubiony obiad moich dzieci! Bardzo pożywny i zdrowy.
0
0 / 0
Najlepszy przepis ever! Ulubiony obiad moich dzieci! Bardzo pożywny i zdrowy.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron świderki pełne ziarno
1 opak. szpinak mrożony
1 szt. serek topiony śmietankowy
1 szt. śmietana 12%
1 szczyp. sól
1 łyżka olej kokosowy
Przygotowanie
Makaron świderki gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego. Wrzucamy cały szpinak i zakrywamy pokrywką, aby się rozmroził.
W czasie gdy szpinak się rozmraża obieramy czosnek, a serek topiony dzielimy na małe kawałki.
Czosnek wyciskamy przez prasę, dodajemy sól oraz serek. Wszystko mieszamy i podążamy przez 5-10 minut co jakiś czas mieszając.
Do szpinaku po łyżce dodajemy śmietanę i całość podgrzewamy jeszcze przez chwilę.
Sos podajemy z makaronem. ;) Możemy dodać kurczaka, pomidory suszone lub orzechy ;) Smacznego!