0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
makaron świderki Pełne Ziarno
1 Opakowanie
szpinak mrożony
1 Sztuka
Serek topiony śmietankowy
2 Ząbki
czosnek
1 Sztuka
śmietana 12%
1 Szczypta
sól
1 Łyżka
Olej kokosowy
Kalorie dla 1 porcji
301-400 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron świderki gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego. Wrzucamy cały szpinak i zakrywamy pokrywką, aby się rozmroził.
  3. W czasie gdy szpinak się rozmraża obieramy czosnek, a serek topiony dzielimy na małe kawałki.
  4. Czosnek wyciskamy przez prasę, dodajemy sól oraz serek. Wszystko mieszamy i podążamy przez 5-10 minut co jakiś czas mieszając.
  5. Do szpinaku po łyżce dodajemy śmietanę i całość podgrzewamy jeszcze przez chwilę.
  6. Sos podajemy z makaronem. ;) Możemy dodać kurczaka, pomidory suszone lub orzechy ;) Smacznego!

Opis

Najlepszy przepis ever! Ulubiony obiad moich dzieci! Bardzo pożywny i zdrowy.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Spaghetti z warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z warzywami

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Świdry z rybą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry z rybą

Sałatka makaronowa z roszponką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z roszponką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!