Szpinakowe naleśniki nadziane pastą
maspexdigital
0
0 / 0
Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1.50 szkl. mąka pszenna lubella
1 szkl. mleko
1 szkl. woda gazowana
80 g szpinak
2 szt. jajko
2 łyżka olej rzepakowy
1 szcz. sól
1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
Przygotowanie
1
Szpinak zmiksować z mlekiem, dodać pozostałe składniki.
2
Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
3
Wierzch naleśników posmarować pastą, zawinąć dwa boki do środka, a następnie zwinąć w rulon.