Szpinakowe naleśniki nadziane pastą

maspexdigital
Szpinakowe naleśniki nadziane pastą

0

0 / 0

Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1.50 szkl. mąka pszenna lubella

1 szkl. mleko

1 szkl. woda gazowana

80 g szpinak

2 szt. jajko

2 łyżka olej rzepakowy

1 szczyp. sól

1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką

Przygotowanie


1

Szpinak zmiksować z mlekiem, dodać pozostałe składniki.

2

Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.

3

Wierzch naleśników posmarować pastą, zawinąć dwa boki do środka, a następnie zwinąć w rulon.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

162

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły