Szpinakowe naleśniki nadziane pastą
maspexdigital
Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1.50 szkl. mąka pszenna lubella
1 szkl. mleko
1 szkl. woda gazowana
80 g szpinak
2 szt. jajko
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
Przygotowanie
Szpinak zmiksować z mlekiem, dodać pozostałe składniki.
Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
Wierzch naleśników posmarować pastą, zawinąć dwa boki do środka, a następnie zwinąć w rulon.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
162
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.