Szpinakowe naleśniki nadziane pastą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Szpinakowe naleśniki nadziane pastą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294907.jpeg&w=3840&q=75)
Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.
0
0 / 0
Wytrawne naleśniki szpinakowe, które przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, upiec naleśniki i posmarować je pastą warzywną Łowicz.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1.50 szkl. mąka pszenna lubella
1 szkl. mleko
1 szkl. woda gazowana
80 g szpinak
2 szt. jajko
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
1 opak. pasta warzywna łowicz z pomidorami i wędzoną papryką
Przygotowanie
1
Szpinak zmiksować z mlekiem, dodać pozostałe składniki.
2
Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
3
Wierzch naleśników posmarować pastą, zawinąć dwa boki do środka, a następnie zwinąć w rulon.