Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Zastanawiasz się jak przemycić w diecie dziecka szpinak? Na Uwielbiam znajdziesz pomysł na świąteczne naleśniki ze szpinakiem, zaserwowane w formie choinki i z keczupowym „łańcuchem”. Forma podania zachęci każdego niejadka do skosztowania odrobiny szpinaku!
1.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
80 | Gramów |
Świeży szpinak
|
|
1 | Szklanka |
mleko
|
|
1 | Szklanka |
Woda gazowana
|
|
2 | Sztuki |
Jaja L
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Dodatki |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
5 | Plastrów |
mozarella
|
|
5 | Plastrów |
Wędlina
|
|
1 | Łyżka |
Masło klarowane
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kalkulator miar |
Pesto to specjalność kuchni włoskiej. Ten cudowny dodatek do potraw to samo zdrowie na talerzu. Podobno było znany już w średniowieczu. Co sprawiło, że do tej pory utrzymuje swą popularność, a liczba jego zwolenników wciąż wzrasta? Smak i zdrowe składniki – to jedyna odpowiedź!
Czytaj więcej