Szpinakowe mieszki z kurkami

m7
Szpinakowe mieszki z kurkami

0

0 / 0

Zielone naleśniki z grzybkami. Dla każdego wielbiciela grzybów.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 woda mineralna gazowana

100 mleko uht 3,2%

5 szcz. sól, pieprz

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cebula

4 łyżka szpinak mrożony

1 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka olej słonecznikowy

50 dek. kurki

Przygotowanie


1

Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka i oliwy przygotowujemy ciasto naleśnikowe.

2

Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i dokładnie mieszamy. Ciasto nie może być gęste.

3

Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.

4

Kurki oczyszczamy, dokładnie płuczemy.

5

Większe z nich kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy olej( lub słoninką) i szklimy na nim cebulkę.

6

Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dusimy je przez około 15- 20 minut.

7

Tak podduszone kurki rozkładamy na naleśnikach i spinamy je wykałaczką na kształt mieszka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły