0

Składniki

100 Mililitrów
woda mineralna gazowana
100 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
5 Szczypt
sól, pieprz
1.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
cebula
4 Łyżki
szpinak mrożony
1 Łyżka
oliwa z oliwek
2 Łyżki
olej słonecznikowy
50 Dekagramów
Kurki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki, mleka, wody mineralnej, jajka i oliwy przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
  2. Na koniec dodajemy rozmrożony szpinak i dokładnie mieszamy. Ciasto nie może być gęste.
  3. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.
  4. Kurki oczyszczamy, dokładnie płuczemy.
  5. Większe z nich kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy olej( lub słoninką) i szklimy na nim cebulkę.
  6. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy kurki i dusimy je przez około 15- 20 minut.
  7. Tak podduszone kurki rozkładamy na naleśnikach i spinamy je wykałaczką na kształt mieszka.

Opis

Zielone naleśniki z grzybkami. Dla każdego wielbiciela grzybów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!