Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem
lubella
Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem - zdrowie na Twoim talerzu! Pragniesz urozmaicić swoją zdrową dietę? Przepis na naszą sałatkę będzie świetnym rozwiązaniem. Poznawaj smaczne i zdrowe potrawy razem z nami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
765
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem - zdrowie na Twoim talerzu! Pragniesz urozmaicić swoją zdrową dietę? Przepis na naszą sałatkę będzie świetnym rozwiązaniem. Poznawaj smaczne i zdrowe potrawy razem z nami.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella kokardki
200 g filet z indyka
200 g szpinak baby
100 g ser pleśniowy
1 szt. granat
100 g ziarna słonecznika
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pokrój indyka w paski i posiekaj czosnek, a następnie smaż je na oliwie przez 4 minuty.
Obierz granat.
Ostudź wszystkie przygotowane składniki. Makaron wymieszaj z mięsem, liśćmi szpinaku, pokrojonym w kostkę serem pleśniowym i pestkami granatu. Sałatkę dopraw szczyptą soli i pieprzu, udekoruj pestkami słonecznika. Na sam koniec polej sałatkę oliwą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
765
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
27
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.