1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
200 Gramów
Filet z indyka
200 Gramów
Szpinak BABY
100 Gramów
Ser pleśniowy
1 Sztuka
Granat
2 Ząbek
czosnek
100 Gramów
Ziarna słonecznika
1 Łyżka
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pokrój indyka w paski i posiekaj czosnek, a następnie smaż je na oliwie przez 4 minuty.
  3. Obierz granat.
  4. Ostudź wszystkie przygotowane składniki. Makaron wymieszaj z mięsem, liśćmi szpinaku, pokrojonym w kostkę serem pleśniowym i pestkami granatu. Sałatkę dopraw szczyptą soli i pieprzu, udekoruj pestkami słonecznika. Na sam koniec polej sałatkę oliwą.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!