Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem

lubella
Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem

1

0 / 0

Szpinakowa sałatka z kokardkami i granatem - zdrowie na Twoim talerzu! Pragniesz urozmaicić swoją zdrową dietę? Przepis na naszą sałatkę będzie świetnym rozwiązaniem. Poznawaj smaczne i zdrowe potrawy razem z nami.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella kokardki

200 g filet z indyka

200 g szpinak baby

100 g ser pleśniowy

1 szt. granat

100 g ziarna słonecznika

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Pokrój indyka w paski i posiekaj czosnek, a następnie smaż je na oliwie przez 4 minuty.

3

Obierz granat.

4

Ostudź wszystkie przygotowane składniki. Makaron wymieszaj z mięsem, liśćmi szpinaku, pokrojonym w kostkę serem pleśniowym i pestkami granatu. Sałatkę dopraw szczyptą soli i pieprzu, udekoruj pestkami słonecznika. Na sam koniec polej sałatkę oliwą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

765

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły