Szpinak zapiekany
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szpinak zapiekany](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976183740.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejny wynik własnych kulinarnych eksperymentów. A jak to zwykle z eksperymentami bywa, wszystko robione na oko, stąd brakuje informacji jak długo piec i w jakiej dokładnie temperaturze. Prawda jest taka, że nie ma to większego znaczenia dla potrawy, bo tak czy inaczej smakuje ;)
1
0 / 0
Kolejny wynik własnych kulinarnych eksperymentów. A jak to zwykle z eksperymentami bywa, wszystko robione na oko, stąd brakuje informacji jak długo piec i w jakiej dokładnie temperaturze. Prawda jest taka, że nie ma to większego znaczenia dla potrawy, bo tak czy inaczej smakuje ;)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. oregano
100 g ser feta
500 g szpinak mrożony
100 g żółty ser
1 szt. pierś kurczaka
2 szt. pomidor
0.50 szt. por
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Kurczaka pokroić w kostkę wielkości 1,5cm i przysmażyć lekko na patelni.
Por zeszklić na oliwie, dodać szpinak, przyprawić i przysmażyć na niewielkim ogniu, aż odparuje woda.
Pomidory pokroić w ósemki, a fetę w kostkę. Zetrzeć ser żółty na tarce.
Spód brytfanny wysmarować lekko oliwą. Wysypać warstwę mięsa, na to kawałki pomidora i fety, przykryć wszystko szpinakiem i posypać serem.
Całość zapiekać, aż zarumieni się pierzyna z sera żółtego.