Szparagi w panko

EkspertOdKuchni
Szparagi w panko

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szparagi w panko to idealna propozycja na lekką i chrupiącą przekąskę lub dodatek do głównego dania. Idealnie smakują w towarzystwie jajka sadzonego i kiełków rzodkiewki. Są proste w przygotowaniu, a zarazem eleganckie i smaczne, przez co równie dobrze sprawdzą się jako przystawka na różnego rodzaju przyjęcia, imprezy lub uroczystości.

6

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g szparagi

100 g panko

3 szt. jajko

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 szt. oliwa do smażenia

0.50 opak. kiełki rzodkiewki

Przygotowanie


Szparagi gotujemy w osolonej wodzie na al dente przez około 2-4 minuty.

Ugotowane szparagi maczamy w roztrzepanym w misce jajku, a następnie obtaczamy w panko.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy szparagi obtoczone w panko na złocisty kolor.

Szparagi w panko podajemy z jajkami sadzonymi i dekorujemy kiełkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

186

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły