0

Składniki

50 Mililitrów
spirytus
5 Łyżeczek
ŻELATYNA
5 Sztuk
jajko
5 Łyżek
cukier
1 Łyżka
kakao
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ubić białka dodać żółtka , cukier i ubić na sztywno.
  2. Dodać przesiane kakao , namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszać.
  3. Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.
  4. Dekoracja wg uznania.

Opis

Deser który gości u nas na większych imprezach typ wesela,komunie.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!