0

Składniki

50 Mililitrów
spirytus
5 Łyżeczek
ŻELATYNA
5 Sztuk
jajko
5 Łyżek
cukier
1 Łyżka
kakao
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ubić białka dodać żółtka , cukier i ubić na sztywno.
  2. Dodać przesiane kakao , namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszać.
  3. Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.
  4. Dekoracja wg uznania.

Opis

Deser który gości u nas na większych imprezach typ wesela,komunie.

Podobne przepisy

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!