0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
50 Mililitrów
spirytus
5 Łyżeczek
ŻELATYNA
5 Sztuk
jajko
5 Łyżek
cukier
5 Dekagramów
orzechy włoskie
5 Dekagramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ubić białka dodać żółtka , cukier i ubić na sztywno.
  2. Dodać przesiane kakao , namoczoną i rozpuszczoną żelatynę i delikatnie wymieszać.
  3. Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.
  4. Dekoracja wg uznania.

Opis

Deser który gości u nas na większych imprezach typ wesela,komunie.

Podobne przepisy

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!