Szpajza kakaowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szpajza kakaowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328396.jpeg&w=3840&q=75)
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
0
0 / 0
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
50 spirytus
5 łyżecz. żelatyna
5 szt. jajko
5 łyżka cukier
1 łyżka kakao decomorreno
5 dag. orzechy włoskie
5 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Białka ubić na lekką pianę. Dodać żółtka, cukier i ubić na sztywno.
2
Do masy dodać przesiane kakao, namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać.
3
Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.