Szpajza kakaowa

m7
Szpajza kakaowa

0

0 / 0

Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

50 spirytus

5 łyżecz. żelatyna

5 szt. jajko

5 łyżka cukier

1 łyżka kakao decomorreno

5 dag. orzechy włoskie

5 dag. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Białka ubić na lekką pianę. Dodać żółtka, cukier i ubić na sztywno.

2

Do masy dodać przesiane kakao, namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać.

3

Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

875

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły