Szpajza kakaowa
m7
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
875
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
50 spirytus
5 łyżecz. żelatyna
5 szt. jajko
5 łyżka cukier
1 łyżka kakao decomorreno
5 dag. orzechy włoskie
5 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
Białka ubić na lekką pianę. Dodać żółtka, cukier i ubić na sztywno.
Do masy dodać przesiane kakao, namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać.
Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
875
kcal
Białka
38
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.