Szpajza kakaowa
m7
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
0
0 / 0
Szpajza kakaowa to klasyczny, śląski deser. Prosty i szybki w przygotowaniu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
50 spirytus
5 łyżecz. żelatyna
5 szt. jajko
5 łyżka cukier
1 łyżka kakao decomorreno
5 dag. orzechy włoskie
5 dag. płatki migdałowe
Przygotowanie
1
Białka ubić na lekką pianę. Dodać żółtka, cukier i ubić na sztywno.
2
Do masy dodać przesiane kakao, namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Delikatnie wymieszać.
3
Rozlać do misek przesypując orzechami i migdałami.