Szpadki wieprzowo-wołowe

m7
Szpadki wieprzowo-wołowe

0

0 / 0

alternatywa dla kotleta mielonego

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szcz. papryczka ostra chili

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz kolorowy

600 g mięso mielone

4 szt. czosnek

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków wcześniej moczymy w wodzie. Następnie oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym i sałatką grecką z fetą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły