Szpadki wieprzowo-wołowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szpadki wieprzowo-wołowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073214.jpeg&w=3840&q=75)
alternatywa dla kotleta mielonego
0
0 / 0
alternatywa dla kotleta mielonego
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. papryczka ostra chili
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz kolorowy
600 g mięso mielone
4 szt. czosnek
1 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków wcześniej moczymy w wodzie. Następnie oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym i sałatką grecką z fetą.