Szpadki wieprzowo-wołowe

m7
Szpadki wieprzowo-wołowe

0

0 / 0

alternatywa dla kotleta mielonego

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. papryczka ostra chili

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz kolorowy

600 g mięso mielone

4 szt. czosnek

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Mięso przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Dodajemy drobno posiekany czosnek i dokładnie mieszamy z jajkiem. Kijki do szaszłyków wcześniej moczymy w wodzie. Następnie oblepiamy je z obu stron mięsem mielonym. Całość pieczemy w 200st. przez ok 50 min. Można podawać z sosem czosnkowym i sałatką grecką z fetą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

365

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły