Sznycle schabowe w parmezanie

bartek
Sznycle schabowe w parmezanie

0

0 / 0

Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

20 sok z cytryny

1 szcz. sól

1 pęcz. świeża bazylia

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka mąka lubella

60 dek. schab bez kości

15 dek. parmezan

Przygotowanie


1

Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozbić, posolić, skropić sokiem z cytryny.

2

Każdy kotlet lekko posypać mąką.

3

Obtoczone w jajku, panierować w parmezanie i listkach bazylii.

4

Sznycle obtoczyć w roztrzepanym jajku.

5

Nadmiar mąki zdjąć z kotletów.

6

Smażyć na małej ilości rozgrzanej oliwy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły