Sznycle schabowe w parmezanie

bartek
Sznycle schabowe w parmezanie

0

0 / 0

Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

20 sok z cytryny

1 szczyp. sól

1 pęcz. świeża bazylia

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka mąka lubella

60 dag. schab bez kości

15 dag. parmezan

Przygotowanie


1

Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozbić, posolić, skropić sokiem z cytryny.

2

Każdy kotlet lekko posypać mąką.

3

Obtoczone w jajku, panierować w parmezanie i listkach bazylii.

4

Sznycle obtoczyć w roztrzepanym jajku.

5

Nadmiar mąki zdjąć z kotletów.

6

Smażyć na małej ilości rozgrzanej oliwy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

449

kcal

Białka

57

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły