Sznycle schabowe w parmezanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Sznycle schabowe w parmezanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973328494.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.
0
0 / 0
Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
20 sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 pęcz. świeża bazylia
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka mąka lubella
60 dag. schab bez kości
15 dag. parmezan
Przygotowanie
1
Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozbić, posolić, skropić sokiem z cytryny.
2
Każdy kotlet lekko posypać mąką.
3
Obtoczone w jajku, panierować w parmezanie i listkach bazylii.
4
Sznycle obtoczyć w roztrzepanym jajku.
5
Nadmiar mąki zdjąć z kotletów.
6
Smażyć na małej ilości rozgrzanej oliwy.