Sznycle schabowe w parmezanie
bartek
Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne aromatyczne sznycle panierowane w parmezanie i liściach bazylii, doskonale pasują do ziemniaków i makaronu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
20 sok z cytryny
1 szczyp. sól
1 pęcz. świeża bazylia
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka mąka lubella
60 dag. schab bez kości
15 dag. parmezan
Przygotowanie
Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozbić, posolić, skropić sokiem z cytryny.
Każdy kotlet lekko posypać mąką.
Obtoczone w jajku, panierować w parmezanie i listkach bazylii.
Sznycle obtoczyć w roztrzepanym jajku.
Nadmiar mąki zdjąć z kotletów.
Smażyć na małej ilości rozgrzanej oliwy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
449
kcal
Białka
57
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.