0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w dość drobną kostkę.
  2. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę przełożyć do miski dodać żółty ser mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem oraz ziołami.
  3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle.
  4. Smażyć na rumiano po 5 min z każdej strony. Kotleciki można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Zastępuje na tradycyjne kotlety :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!