0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w dość drobną kostkę.
  2. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę przełożyć do miski dodać żółty ser mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem oraz ziołami.
  3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle.
  4. Smażyć na rumiano po 5 min z każdej strony. Kotleciki można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Zastępuje na tradycyjne kotlety :)

Podobne przepisy

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!