Sznycle grzybowe

m7
Sznycle grzybowe

0

0 / 0

Zastępuje na tradycyjne kotlety :)

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

100 g ser żółty

2 szt. pierś kurczaka

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

6 szt. pieczarki

3 łyżka mąka ziemniaczana

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Mięso kroimy w dość drobną kostkę.

2

Pieczarki i cebule pokroić w kostkę przełożyć do miski dodać żółty ser mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem oraz ziołami.

3

Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle.

4

Smażyć na rumiano po 5 min z każdej strony. Kotleciki można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

386

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły