0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
100 Gramów
ser żółty
2 Sztuki
pierś kurczaka
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
6 Sztuk
pieczarki
3 Łyżki
mąka ziemniaczana
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy w dość drobną kostkę.
  2. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę przełożyć do miski dodać żółty ser mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem oraz ziołami.
  3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle.
  4. Smażyć na rumiano po 5 min z każdej strony. Kotleciki można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Opis

Zastępuje na tradycyjne kotlety :)

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!