Sznycle grzybowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sznycle grzybowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976421613.jpeg&w=3840&q=75)
Zastępuje na tradycyjne kotlety :)
0
0 / 0
Zastępuje na tradycyjne kotlety :)
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g ser żółty
2 szt. pierś kurczaka
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
6 szt. pieczarki
3 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Mięso kroimy w dość drobną kostkę.
2
Pieczarki i cebule pokroić w kostkę przełożyć do miski dodać żółty ser mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki wymieszać doprawić solą, pieprzem oraz ziołami.
3
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle.
4
Smażyć na rumiano po 5 min z każdej strony. Kotleciki można podawać z ziemniakami lub ryżem.