Szczupak w panierce

m7
Szczupak  w panierce

0

0 / 0

Szczupak to pyszna ryba, szczególnie w panierce.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szt. szczupak świeży

1 szt. bułka

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka oliwa

2 łyżka siemie lniane

Przygotowanie


1

Rybę posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące razowej, jajku i panierce.

2

Panierka przygotować w następujący sposób: czerstwą bułkę razową zmielić, dodać siemię lniane i wymieszać. Panierowaną rybę smażyć na oliwie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

174

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły