Szczupak w panierce
m7
Szczupak to pyszna ryba, szczególnie w panierce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
174
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szczupak to pyszna ryba, szczególnie w panierce.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szt. szczupak świeży
1 szt. bułka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka oliwa
2 łyżka siemie lniane
Przygotowanie
Rybę posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące razowej, jajku i panierce.
Panierka przygotować w następujący sposób: czerstwą bułkę razową zmielić, dodać siemię lniane i wymieszać. Panierowaną rybę smażyć na oliwie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
174
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.