0

Składniki

100 Sztuk
Dorsz świeży
1.25 Sztuki
papryka czerwona
1.25 Sztuki
papryka żółta
1.25 Sztuki
cukinia
25 Sztuk
sok z cytryny
2.5 Sztuki
czosnek
1.25 Sztuki
przyprawa do ryb
1.25 Szczypty
sól
1.25 Szczypty
pieprz
5 Łyżek
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym przez praskę czosnkiem i przyprawa do ryb.
  2. filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Włożyć na głęboki talerzyk lub do miseczki, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 1 godz.
  3. papryki i cukinię umyć, cukinii nie obierać, pokroić w dużą kostkę
  4. na patyczki nadziewać naprzemiennie warzywa i rybę- wcześniej filety lekko odcisnąć z marynaty. Zapiekać obracając ok 15-20 min

Opis

Robi się je bardzo szybko do pokrojonej papryki wystarczy dodać kawałki rybki. Robiłam pierwszy raz, bardzo smakowały mi z białym pieczywem

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kuskus z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 3 godz
Kuskus z grillowanymi warzywami

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Kokardki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!