0

Składniki

80 Sztuk
Dorsz świeży
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
cukinia
20 Sztuk
sok z cytryny
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
przyprawa do ryb
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Sok z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym przez praskę czosnkiem i przyprawa do ryb.
  2. filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Włożyć na głęboki talerzyk lub do miseczki, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 1 godz.
  3. papryki i cukinię umyć, cukinii nie obierać, pokroić w dużą kostkę
  4. na patyczki nadziewać naprzemiennie warzywa i rybę- wcześniej filety lekko odcisnąć z marynaty. Zapiekać obracając ok 15-20 min

Opis

Robi się je bardzo szybko do pokrojonej papryki wystarczy dodać kawałki rybki. Robiłam pierwszy raz, bardzo smakowały mi z białym pieczywem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!