Szaszłyki z rybą
korniszon5
Robi się je bardzo szybko do pokrojonej papryki wystarczy dodać kawałki rybki. Robiłam pierwszy raz, bardzo smakowały mi z białym pieczywem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Robi się je bardzo szybko do pokrojonej papryki wystarczy dodać kawałki rybki. Robiłam pierwszy raz, bardzo smakowały mi z białym pieczywem
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
80 szt. dorsz świeży
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. cukinia
20 szt. sok z cytryny
2 szt. czosnek
1 szt. przyprawa do ryb
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Sok z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym przez praskę czosnkiem i przyprawa do ryb.
filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Włożyć na głęboki talerzyk lub do miseczki, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 1 godz.
papryki i cukinię umyć, cukinii nie obierać, pokroić w dużą kostkę
na patyczki nadziewać naprzemiennie warzywa i rybę- wcześniej filety lekko odcisnąć z marynaty. Zapiekać obracając ok 15-20 min
Wartości odżywcze na porcję
Energia
160
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.