Szaszłyki z rybą

korniszon5
Szaszłyki z rybą

0

4 / 1

Robi się je bardzo szybko do pokrojonej papryki wystarczy dodać kawałki rybki. Robiłam pierwszy raz, bardzo smakowały mi z białym pieczywem

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

80 szt. dorsz świeży

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. cukinia

20 szt. sok z cytryny

2 szt. czosnek

1 szt. przyprawa do ryb

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Sok z cytryny wymieszać z oliwą, rozgniecionym przez praskę czosnkiem i przyprawa do ryb.

2

filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Włożyć na głęboki talerzyk lub do miseczki, zalać marynatą, odstawić do lodówki na 1 godz.

3

papryki i cukinię umyć, cukinii nie obierać, pokroić w dużą kostkę

4

na patyczki nadziewać naprzemiennie warzywa i rybę- wcześniej filety lekko odcisnąć z marynaty. Zapiekać obracając ok 15-20 min

Wartości odżywcze na porcję


Energia

160

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły