Szaszłyki z piekarnika
m7
Szaszłyki z kiełbasy z piekarnika
0
0 / 0
Szaszłyki z kiełbasy z piekarnika
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szczyp. czosnek granulowany
4 szczyp. przyprawa do grilla
3 szczyp. papryka ostra
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz kolorowy
2 szczyp. chili
500 g boczek
6 szt. kiełbasa grillowa
3 szt. cebula
Przygotowanie
Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.
Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.
Cebulę pokroić na kawałki.
Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.
Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.
Przygotowane szaszłyki posypać papryką i czosnkiem.
Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.
Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.