Szaszłyki z piekarnika

m7
Szaszłyki z piekarnika

0

0 / 0

Szaszłyki z kiełbasy z piekarnika

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szcz. czosnek granulowany

4 szcz. przyprawa do grilla

3 szcz. papryka ostra

4 szcz. sól

4 szcz. pieprz kolorowy

2 szcz. chili

500 g boczek

6 szt. kiełbasa grillowa

3 szt. cebula

Przygotowanie


1

Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.

2

Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.

3

Cebulę pokroić na kawałki.

4

Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.

5

Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.

6

Przygotowane szaszłyki posypać papryką i czosnkiem.

7

Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.

8

Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły