Szaszłyki z piekarnika

m7
Szaszłyki z piekarnika

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szaszłyki z kiełbasy z piekarnika

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

3 szczyp. czosnek granulowany

4 szczyp. przyprawa do grilla

3 szczyp. papryka ostra

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz kolorowy

2 szczyp. chili

500 g boczek

6 szt. kiełbasa grillowa

3 szt. cebula

Przygotowanie


Boczek umyć i pokroić w grubą kostkę.

Wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy do smaku i wymieszać, odstawić na 20 minut.

Cebulę pokroić na kawałki.

Każdą kiełbasę pokroić na cztery kawałki, ponacinać na górze.

Nadziać na patyczki do szaszłyków na przemian kiełbasę, cebulę, boczek, cebulę.

Przygotowane szaszłyki posypać papryką i czosnkiem.

Wstawić do piekarnika, nastawić na 175 stopni na termoobieg i nastawić zegar na 35 minut.

Podawać pieczywem lub frytkami albo pieczonymi ziemniakami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1277

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

112

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły