Szaszłyki z mielonego

m7
Szaszłyki z mielonego

0

0 / 0

Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. curry

1 szczyp. gałka muszkatołowa

0.50 łyżecz. maggi

250 g mięso mielone wołowo-wieprzowe

1 szt. jajko

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. natka pietruszki

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.

2

Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

475

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły