0

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
Maggi
250 Gramów
Mięso mielone mieszane
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Mała cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
1 Łyżka
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.
  2. Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)

Opis

Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.

Podobne przepisy

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!