0

Składniki

1 Szczypta
papryka słodka
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
curry
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
0.5 Łyżeczki
Maggi
250 Gramów
Mięso mielone mieszane
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Mała cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
Natka pietruszki
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
parmezan
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.
  2. Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)

Opis

Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Spaghetti alla carbonara

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!