Szaszłyki z mielonego
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyki z mielonego](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973702554.jpeg&w=3840&q=75)
Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.
0
0 / 0
Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szczyp. curry
1 szczyp. gałka muszkatołowa
0.50 łyżecz. maggi
250 g mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 szt. jajko
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. natka pietruszki
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka parmezan
Przygotowanie
Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.
Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)