Szaszłyki z mielonego

m7
Szaszłyki z mielonego

0

0 / 0

Potrawa bardzo smaczna i lubią ja dzieci. Polecam ja z sosem czosnkowym ze świeżym ogórkiem oraz sałatką lub świeżymi warzywami. Szybka i nie droga.

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. papryka słodka

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szcz. curry

1 szcz. gałka muszkatołowa

0.50 łyżeczka maggi

250 g mięso mielone wołowo-wieprzowe

1 szt. jajko

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. natka pietruszki

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Mięso, pokrojoną cebulę w kostkę oraz przeciśnięty w prasce czosnek i jajko starannie wymieszać. Następnie poszatkować drobno pietruszkę i dodać razem z przyprawami i koncentratem pomidorowym z parmezanem do mięsa i jeszcze raz starannie wymieszać.

2

Z mięsa formować małe wałeczki i nadziać je na patyki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki dać na folię aluminiową i piec w piekarniku ok 10 minut do zrumienienia się mięsa. (parmezan zastępuje bułkę tartą)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły