SZASZŁYKI Z KALAFIORA

kontakt_5
SZASZŁYKI Z KALAFIORA

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szukasz pomysłów na wege grilla? Obok tych szaszłyków z kalafiora nie przejdziesz obojętnie! Z ketchupem Włocławek smakują najlepiej. Spróbujesz?

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. kalafior

1 łyżka olej

4 łyżka ketchup włocławek

1 łyżecz. wędzona mielona papryka

1 łyżecz. sos sojowy

1 łyżecz. natka pietruszki

1 łyżecz. sezam

1 łyżka ketchup pikantny włocławek

Przygotowanie


Kalafiora myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.

Ketchup mieszamy z oliwą, sosem sojowym i wędzoną papryką.

Kalafiora przekładamy do miski i mieszamy z sosem.

Różyczki nabijamy na patyczki do szaszłyków. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Zapiekamy go w 190 stopniach przez około 20 minut.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki i sezamem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

119

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły