SZASZŁYKI Z KALAFIORA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_5
![SZASZŁYKI Z KALAFIORA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316187.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz pomysłów na wege grilla? Obok tych szaszłyków z kalafiora nie przejdziesz obojętnie! Z ketchupem Włocławek smakują najlepiej. Spróbujesz?
0
0 / 0
Szukasz pomysłów na wege grilla? Obok tych szaszłyków z kalafiora nie przejdziesz obojętnie! Z ketchupem Włocławek smakują najlepiej. Spróbujesz?
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. kalafior
1 łyżka olej
4 łyżka ketchup włocławek
1 łyżecz. wędzona mielona papryka
1 łyżecz. sos sojowy
1 łyżecz. natka pietruszki
1 łyżecz. sezam
1 łyżka ketchup pikantny włocławek
Przygotowanie
Kalafiora myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki.
Ketchup mieszamy z oliwą, sosem sojowym i wędzoną papryką.
Kalafiora przekładamy do miski i mieszamy z sosem.
Różyczki nabijamy na patyczki do szaszłyków. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekamy go w 190 stopniach przez około 20 minut.
Posypujemy posiekaną natką pietruszki i sezamem.