Szaszłyki z indyka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyki z indyka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976380692.jpeg&w=3840&q=75)
Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.
1
0 / 0
Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz kajeński
0.50 łyżecz. cynamon
250 g pierś z indyka
0.50 szkl. olej
5 szt. czosnek
1 szt. patyczki do szaszłyków
1 łyżka papryka słodka
1 łyżka curry
1 łyżka wegeta
1 łyżka przyprawa do drobiu
Przygotowanie
Mięso umyć, oczyścić z białej błony i pokroić w długie paski, lekko rozbić tłuczkiem. Z podanych składników zrobić marynatę ( czosnek zmiażdżyć w prasce).
Wrzucić paski indyka do miski z marynatą i dobrze obtoczyć całe mięso tak aby olej z przyprawami pokrywał całe mięso. Całość odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso nabić na patyczki do szaszłyków i piec na rumiano.