Szaszłyki z indyka

m7
Szaszłyki z indyka

1

0 / 0

Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz kajeński

0.50 łyżecz. cynamon

250 g pierś z indyka

0.50 szkl. olej

5 szt. czosnek

1 szt. patyczki do szaszłyków

1 łyżka papryka słodka

1 łyżka curry

1 łyżka wegeta

1 łyżka przyprawa do drobiu

Przygotowanie


1

Mięso umyć, oczyścić z białej błony i pokroić w długie paski, lekko rozbić tłuczkiem. Z podanych składników zrobić marynatę ( czosnek zmiażdżyć w prasce).

2

Wrzucić paski indyka do miski z marynatą i dobrze obtoczyć całe mięso tak aby olej z przyprawami pokrywał całe mięso. Całość odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso nabić na patyczki do szaszłyków i piec na rumiano.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

685

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły