1

Składniki

2 Szczypty
Pieprz kajeński
0.5 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
Pierś z indyka
0.5 Szklanki
olej
5 Sztuk
czosnek
1 Sztuka
Patyczki do szaszłyków
1 Łyżka
papryka słodka
1 Łyżka
curry
1 Łyżka
Wegeta
1 Łyżka
Przyprawa do drobiu
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, oczyścić z białej błony i pokroić w długie paski, lekko rozbić tłuczkiem. Z podanych składników zrobić marynatę ( czosnek zmiażdżyć w prasce).
  2. Wrzucić paski indyka do miski z marynatą i dobrze obtoczyć całe mięso tak aby olej z przyprawami pokrywał całe mięso. Całość odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso nabić na patyczki do szaszłyków i piec na rumiano.

Opis

Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!