1

Składniki

2 Szczypty
Pieprz kajeński
0.5 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
Pierś z indyka
0.5 Szklanki
olej
5 Sztuk
czosnek
1 Sztuka
Patyczki do szaszłyków
1 Łyżka
papryka słodka
1 Łyżka
curry
1 Łyżka
Wegeta
1 Łyżka
Przyprawa do drobiu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, oczyścić z białej błony i pokroić w długie paski, lekko rozbić tłuczkiem. Z podanych składników zrobić marynatę ( czosnek zmiażdżyć w prasce).
  2. Wrzucić paski indyka do miski z marynatą i dobrze obtoczyć całe mięso tak aby olej z przyprawami pokrywał całe mięso. Całość odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso nabić na patyczki do szaszłyków i piec na rumiano.

Opis

Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!