Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

2 Szczypty
Pieprz kajeński
0.5 Łyżeczki
cynamon
250 Gramów
Pierś z indyka
0.5 Szklanki
olej
5 Sztuk
czosnek
1 Sztuka
Patyczki do szaszłyków
1 Łyżka
papryka słodka
1 Łyżka
curry
1 Łyżka
Wegeta
1 Łyżka
Przyprawa do drobiu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, oczyścić z białej błony i pokroić w długie paski, lekko rozbić tłuczkiem. Z podanych składników zrobić marynatę ( czosnek zmiażdżyć w prasce).
  2. Wrzucić paski indyka do miski z marynatą i dobrze obtoczyć całe mięso tak aby olej z przyprawami pokrywał całe mięso. Całość odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso nabić na patyczki do szaszłyków i piec na rumiano.

Opis

Zachęcam do spróbowania szaszłyków z cynamonem. Bardzo fajne połączenie. Szaszłyki można robić na patelni w piekarniku a w okresie letnim na grilu. Podawać z świeżą sałatką.

Podobne przepisy

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!