Szaszłyki z ananasa, szynki parmeńskiej i ogórków konserwowych
formularz
0
2.5 / 4
0
Owocowo-mięsne szaszłyki? Takie danie będzie prawdziwą gratką dla miłośników odważnych smaków. Jeśli lubisz nietypowe połączenia, przygotuj lekkie szaszłyki z ananasa, ogórków konserwowych i soczystej szynki. Smacznego!
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt ogórki konserwowe krakus
1 szt świeży ananas
30 plast. szynka parmeńska
Przygotowanie
1
Ananasa pokrój w kostkę (pomijając środek) i każdą owiń plastrem szynki.
2
Ogórki konserwowe pokrój w plastry o szerokości 1 cm.
3
Na patyczki do szaszłyków nadziej naprzemiennie ananasa oraz ogórka i zgrilluj.