Szaszłyki krewetkowe

kontakt_2
Szaszłyki krewetkowe

1

0 / 0

Niecodzienna propozycja– wykwintna i oryginalna. Krewetki w wyrazistej marynacie w formie szaszłyków sprawdzą się idealnie na romantyczną randkę w grillowej scenerii. Pamiętaj, że krewetki nawet w chrupiącej odmianie, to nadal niezastąpione afrodyzjaki.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg krewetki tygrysie

3 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. natka pietruszki

50 oliwa z oliwek

1 łyżka ocet balsamiczny

1 szkl. wino białe wytrawne

Przygotowanie


1

Krewetki rozmrażamy a następnie osuszamy.

2

Do oliwy z oliwek dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz do smaku.

3

Do marynaty wrzucamy krewetki i odstawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie namaczamy patyczki do grillowania w białym winie wytrawnym.

4

Następnie nadziewamy ostrożnie krewetki na patyczki i grillujemy kilka minut na średnim ogniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

174

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

2

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły