Szaszłyki krewetkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Szaszłyki krewetkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974478924.jpeg&w=3840&q=75)
Niecodzienna propozycja– wykwintna i oryginalna. Krewetki w wyrazistej marynacie w formie szaszłyków sprawdzą się idealnie na romantyczną randkę w grillowej scenerii. Pamiętaj, że krewetki nawet w chrupiącej odmianie, to nadal niezastąpione afrodyzjaki.
1
0 / 0
Niecodzienna propozycja– wykwintna i oryginalna. Krewetki w wyrazistej marynacie w formie szaszłyków sprawdzą się idealnie na romantyczną randkę w grillowej scenerii. Pamiętaj, że krewetki nawet w chrupiącej odmianie, to nadal niezastąpione afrodyzjaki.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg krewetki tygrysie
3 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. natka pietruszki
50 oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
1 szkl. wino białe wytrawne
Przygotowanie
Krewetki rozmrażamy a następnie osuszamy.
Do oliwy z oliwek dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz do smaku.
Do marynaty wrzucamy krewetki i odstawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie namaczamy patyczki do grillowania w białym winie wytrawnym.
Następnie nadziewamy ostrożnie krewetki na patyczki i grillujemy kilka minut na średnim ogniu.