Szaszłyki krewetkowe
kontakt_2
Niecodzienna propozycja– wykwintna i oryginalna. Krewetki w wyrazistej marynacie w formie szaszłyków sprawdzą się idealnie na romantyczną randkę w grillowej scenerii. Pamiętaj, że krewetki nawet w chrupiącej odmianie, to nadal niezastąpione afrodyzjaki.
1
0 / 0
Niecodzienna propozycja– wykwintna i oryginalna. Krewetki w wyrazistej marynacie w formie szaszłyków sprawdzą się idealnie na romantyczną randkę w grillowej scenerii. Pamiętaj, że krewetki nawet w chrupiącej odmianie, to nadal niezastąpione afrodyzjaki.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg krewetki tygrysie
3 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. natka pietruszki
50 oliwa z oliwek
1 łyżka ocet balsamiczny
1 szkl. wino białe wytrawne
Przygotowanie
Krewetki rozmrażamy a następnie osuszamy.
Do oliwy z oliwek dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ocet balsamiczny oraz sól i pieprz do smaku.
Do marynaty wrzucamy krewetki i odstawiamy na ok. pół godziny. W tym czasie namaczamy patyczki do grillowania w białym winie wytrawnym.
Następnie nadziewamy ostrożnie krewetki na patyczki i grillujemy kilka minut na średnim ogniu.