Szaszłyki krewetek w pietruszce
m7
Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g krewetki królewskie
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. sok z limonek
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.
Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.