0

Składniki

100 Gramów
Krewetki królewskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.25 Sztuki
Sok z limonek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.
  2. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.
  3. Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki

Opis

Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!