Szaszłyki krewetek w pietruszce

m7
Szaszłyki krewetek w pietruszce

0

0 / 0

Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g krewetki królewskie

2 szt. ząbek czosnku

0.25 szt. sok z limonek

1 szt. papryka czerwona

1 łyżka nać pietruszki

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.

2

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.

3

Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

81

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły