Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

100 Gramów
Krewetki królewskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.25 Sztuki
Sok z limonek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.
  2. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.
  3. Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki

Opis

Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.

Podobne przepisy

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Kurczak na sposób tajski

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak na sposób tajski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szaszłyki wegetariańskie na grilla z kukurydzą i ketchupem

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Sałatka śledziowa z fasolką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka śledziowa z fasolką

Grillowany bakłażan

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grillowany bakłażan

Szaszłyk z ziemniaków

Przepis
Średni Do 1 godz
Szaszłyk z ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!