0

Składniki

100 Gramów
Krewetki królewskie
2 Sztuki
ząbek czosnku
0.25 Sztuki
Sok z limonek
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.
  2. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.
  3. Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki

Opis

Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!