Szaszłyki krewetek w pietruszce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyki krewetek w pietruszce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977562035.jpeg&w=3840&q=75)
Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.
0
0 / 0
Kolejna wersja szaszłyków z krewetkami.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g krewetki królewskie
2 szt. ząbek czosnku
0.25 szt. sok z limonek
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka nać pietruszki
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Krewetki umyc osaczyć z wody. W misce wymieszac drobno posiekana natke, przeciśniety czosnek, oliwe, sok z limonki. Dodac do marynaty krewetki, wymieszac odstawic na 40 minut do lodówki.
2
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Nadziewac krewetki naprzemian z kawałkami papryki czerwonej.
3
Piec na grillu po ok 3 min z kazdej strony. W trakcie pieczenia mozna smarowac pozostałą marynata. Podałam na kiełkach lucerny i z cząstkami limonki