Szaszłyki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976997698.jpeg&w=3840&q=75)
Na majówkę i nie tylko.
1
0 / 0
Na majówkę i nie tylko.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
9 porcji
Składniki
0.50 kg kiełbasa śląska
0.50 kg cebula
1 łyżecz. papryka czerwona słodka
0.50 łyżecz. sos sojowy
0.50 szkl. olej słonecznikowy
1 szt. papryka czerwona
2 szt. pierś kurczaka
3 szt. czosnek
1 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
1
Olej,paprykę,czosnek,wegetę i sos sojowy wymieszać i dodać pierś pokrojoną w kostkę-odstawić do lodówki na 4-5 godz.
2
Kiełbasę,paprykę i cebulę pokroić.
3
Na patyki do szaszłyków nadziewać kolejno-kiełbasa,cebula,papryka,mięso.
4
Piec na grillu lub w piekarniku.