Szaszłyk z kolorową papryką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyk z kolorową papryką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130777.jpeg&w=3840&q=75)
Wpadłam na ten pomysł, gdy w lodówce zostało mi mięso z kurczaka i trzeba było "coś" z nim zrobić ;-)
0
0 / 0
Wpadłam na ten pomysł, gdy w lodówce zostało mi mięso z kurczaka i trzeba było "coś" z nim zrobić ;-)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
2 szt. pierś kurczaka
3 szt. papryka czerwona
1 łyżka sos sojowy
1 łyżka oliwa
1 łyżka przyprawa do dań z grilla
Przygotowanie
1
Składniki zalewy mieszamy i zostawiamy na noc w niej kurczaka, pokrojonego w kawałki do szaszłyka.
2
Paprykę kroimy w kostkę odpowiadającą kawałkom kurczaka. Nabijamy na patyk kolejno kawałek kurczaka, dwie kolorowe papryki, kawałek kurczaka, papryki itd.
3
Smażymy na niewielkim ogniu (od czasu do czasu przykrywając pokrywką).