Szaszłyczki z papryką i klopsikami
m7
Szaszłyczki z papryką i klopsikami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szaszłyczki z papryką i klopsikami
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. mleko uht 1,5%
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula biała
1 szt. jajko
1 szt. bułka
Przygotowanie
Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Bułkę dociskamy , rozdrabniamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy na patelni. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian klopsika, paprykę i cebulę i zapiekamy około 30 minut w temp. 180 C
Wartości odżywcze na porcję
Energia
257
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.