Szaszłyczki z papryką i klopsikami

m7
Szaszłyczki z papryką i klopsikami

0

0 / 0

Szaszłyczki z papryką i klopsikami

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone wieprzowe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. mleko uht 1,5%

1 szt. papryka czerwona

1 szt. cebula biała

1 szt. jajko

1 szt. bułka

Przygotowanie


1

Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Bułkę dociskamy , rozdrabniamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy na patelni. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian klopsika, paprykę i cebulę i zapiekamy około 30 minut w temp. 180 C

Wartości odżywcze na porcję


Energia

257

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły