Szaszłyczki z papryką i klopsikami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szaszłyczki z papryką i klopsikami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977029131.jpeg&w=3840&q=75)
Szaszłyczki z papryką i klopsikami
0
0 / 0
Szaszłyczki z papryką i klopsikami
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. mleko uht 1,5%
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebula biała
1 szt. jajko
1 szt. bułka
Przygotowanie
1
Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami. Bułkę dociskamy , rozdrabniamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy pulpeciki i podsmażamy na patelni. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian klopsika, paprykę i cebulę i zapiekamy około 30 minut w temp. 180 C