Szarpany jackfruit z makaronem

Łowicz
Szarpany jackfruit z makaronem

0

0 / 0

Szarpany jackfruit z makaronem to wyjątkowo smaczne i aromatyczne danie wegetariańskie, które zachwyci nawet mięsożerców. Soczysty jackfruit, podsmażany z aromatycznymi przyprawami, doskonale imituje smak i strukturę szarpanego mięsa. To doskonała propozycja dla wegetarian i wegan, ale również dla miłośników ciekawych połączeń kulinarnych. Życzymy smacznego!

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżka przecier pomidorowy łowicz

300 g ryżowy makaron

1 pusz. jackfruit w puszce

100 g młoda kapusta biała

1 opak. sos pad thai

1 szt. szalotka

2 szt. ząbki czosnku

1 szcz. czarnuszka

1 szt. oliwa z oliwek do smażenia

1 szcz. pędy bambusa

1 szcz. kiełki fasoli mung

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz czarny

1 szcz. papryka ostra

Przygotowanie


1

Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

3

Następnie za pomocą widelca szarpiemy jackfruita i wrzucamy go na patelnię. Dodajemy również posiekaną kapustę białą i łyżkę przecieru pomidorowego.

4

Całość smażymy jeszcze przez chwilę, a następnie dodajemy według uznania kiełki fasoli mung i doprawiamy do smaku.

5

Makaron wrzucamy do sosu na patelnię i dokładnie mieszamy.

6

Makaron z szarpanym jackfruitem przed podaniem posypujemy czarnuszką i pędami bambusa.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły