Szarlotka z lodami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szarlotka z lodami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660256.jpeg&w=3840&q=75)
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną to deser idealny. Kruche ciasto z aromatycznym, jabłkowym nadzieniem zawsze się sprawdzi.
0
0 / 0
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną to deser idealny. Kruche ciasto z aromatycznym, jabłkowym nadzieniem zawsze się sprawdzi.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cynamon
1.50 kostka margaryna mleczna
2 l jabłka
5 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. cukier
6 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka masło
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, resztę włożyć na pół godziny do zamrażarki.
Jabłka wymieszać z cynamonem i roztopionym masłem, wyłożyć na ciasto.
Na górę zetrzeć na tarce resztę ciasta.
Piec w 160 st. około 40 min.
Podawać na ciepło z gałką lodów i kleksem bitej śmietany.