Szarlotka z lodami
m7
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną to deser idealny. Kruche ciasto z aromatycznym, jabłkowym nadzieniem zawsze się sprawdzi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
8200
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
1193
gram
Tłuszcze
337
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną to deser idealny. Kruche ciasto z aromatycznym, jabłkowym nadzieniem zawsze się sprawdzi.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cynamon
1.50 kostka margaryna mleczna
2 l jabłka
5 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. cukier
6 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka masło
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, resztę włożyć na pół godziny do zamrażarki.
Jabłka wymieszać z cynamonem i roztopionym masłem, wyłożyć na ciasto.
Na górę zetrzeć na tarce resztę ciasta.
Piec w 160 st. około 40 min.
Podawać na ciepło z gałką lodów i kleksem bitej śmietany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
8200
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
1193
gram
Tłuszcze
337
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.