Szarlotka z lodami

m7
Szarlotka z lodami

0

0 / 0

Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną to deser idealny. Kruche ciasto z aromatycznym, jabłkowym nadzieniem zawsze się sprawdzi.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cynamon

1.50 kost. margaryna mleczna

2 l jabłka

5 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. cukier

6 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wyłożyć na blachę, resztę włożyć na pół godziny do zamrażarki.

2

Jabłka wymieszać z cynamonem i roztopionym masłem, wyłożyć na ciasto.

3

Na górę zetrzeć na tarce resztę ciasta.

4

Piec w 160 st. około 40 min.

5

Podawać na ciepło z gałką lodów i kleksem bitej śmietany.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły