Szarlotka z kakaową kruszonką

malg

Pychotka!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2601
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
501
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pychotka!
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg jabłka
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 łyżecz. cynamon
150 g mąka pszenna krupczatka lubelli
150 g cukier
200 g margaryna zwykła
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka cukier waniliowy
350 dag. mąka lubella
Przygotowanie
Mąkę, cukier, żółtka, proszek do pieczenia i margarynę miksujemy na wolnych obrotach aby powstała kruszonka.
Ciasto dzielimy na 3 części, jedną część mieszamy z kakao.
2 częściami ciasta wyklejamy natłuszczona i wysypana bułką tartą tortownicę, pieczemy przez 15 min. w temp.170 stopni, studzimy zapieczone ciasto.
Na wystudzone cisto kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem i cukrem waniliowym.
Do trzeciej części cista dodajemy kakao, mieszany i wysypujemy na wierzch szarlotki. Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni.
Jabłka obieramy, 200 g ścieramy na tartce i odciskamy sok, pozostałe kroimy w kostkę. Mieszamy, dodajemy cukier waniliowy i cynamon.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2601
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
501
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.