0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
cynamon
150 Gramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
150 Gramów
cukier
200 Gramów
margaryna zwykła
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
350 Dekagramów
mąka Lubella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę, cukier, żółtka, proszek do pieczenia i margarynę miksujemy na wolnych obrotach aby powstała kruszonka.
  2. Ciasto dzielimy na 3 części, jedną część mieszamy z kakao.
  3. 2 częściami ciasta wyklejamy natłuszczona i wysypana bułką tartą tortownicę, pieczemy przez 15 min. w temp.170 stopni, studzimy zapieczone ciasto.
  4. Na wystudzone cisto kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem i cukrem waniliowym.
  5. Do trzeciej części cista dodajemy kakao, mieszany i wysypujemy na wierzch szarlotki. Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni.
  6. Jabłka obieramy, 200 g ścieramy na tartce i odciskamy sok, pozostałe kroimy w kostkę. Mieszamy, dodajemy cukier waniliowy i cynamon.

Opis

Pychotka!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!