0

Składniki

1 Łyżka
ingridient
Kakao DecoMorreno
350 Dekagramów
1 Kilogram
jabłka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
cynamon
150 Gramów
mąka pszenna krupczatka Lubelli
150 Gramów
cukier
200 Gramów
margaryna zwykła
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Łyżka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, cukier, żółtka, proszek do pieczenia i margarynę miksujemy na wolnych obrotach aby powstała kruszonka.
  2. Ciasto dzielimy na 3 części, jedną część mieszamy z kakao.
  3. 2 częściami ciasta wyklejamy natłuszczona i wysypana bułką tartą tortownicę, pieczemy przez 15 min. w temp.170 stopni, studzimy zapieczone ciasto.
  4. Na wystudzone cisto kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem i cukrem waniliowym.
  5. Do trzeciej części cista dodajemy kakao, mieszany i wysypujemy na wierzch szarlotki. Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni.
  6. Jabłka obieramy, 200 g ścieramy na tartce i odciskamy sok, pozostałe kroimy w kostkę. Mieszamy, dodajemy cukier waniliowy i cynamon.

Opis

Pychotka!

Podobne przepisy

Sernik z polewą kakaową

Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!