Szarlotka z kakaową kruszonką

malg
Szarlotka z kakaową kruszonką

0

0 / 0

Pychotka!

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg jabłka

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cynamon

150 g mąka pszenna krupczatka lubelli

150 g cukier

200 g margaryna zwykła

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka kakao decomorreno

1 łyżka cukier waniliowy

350 dek. mąka lubella

Przygotowanie


1

Mąkę, cukier, żółtka, proszek do pieczenia i margarynę miksujemy na wolnych obrotach aby powstała kruszonka.

2

Ciasto dzielimy na 3 części, jedną część mieszamy z kakao.

3

2 częściami ciasta wyklejamy natłuszczona i wysypana bułką tartą tortownicę, pieczemy przez 15 min. w temp.170 stopni, studzimy zapieczone ciasto.

4

Na wystudzone cisto kładziemy jabłka wymieszane z cynamonem i cukrem waniliowym.

5

Do trzeciej części cista dodajemy kakao, mieszany i wysypujemy na wierzch szarlotki. Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni.

6

Jabłka obieramy, 200 g ścieramy na tartce i odciskamy sok, pozostałe kroimy w kostkę. Mieszamy, dodajemy cukier waniliowy i cynamon.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły