Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Litry
Mus jabłkowy
125 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier puder
0.25 Szklanki
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę, cukier puder (1 szklankę), żółtka, margarynę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić, 3/4 rozwałkować i wyłożyć na blaszce, a 1/4 włożyć do zamrażalnika. Ciasto na blaszce zapiekać ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Wyjąc, lekko przestudzić, wyłożyć mus jabłkowy, ubić na sztywno pianę z białek dodając 1/4 szklanki cukru pudru, wyłożyć na mus, na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach 1/4 ciasta wyjętą z zamrażalnika (by ciasto nie przylegało do tarki należy tarkę posmarować olejem). Szarlotkę zapiec w piekarniku do zrumienienia wierzchu. Smacznego

Opis

zawsze się udaje

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!