0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Litry
Mus jabłkowy
125 Gramów
margaryna zwykła
2 Szklanki
mąka
1 Szklanka
cukier puder
0.25 Szklanki
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę, cukier puder (1 szklankę), żółtka, margarynę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy - wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić, 3/4 rozwałkować i wyłożyć na blaszce, a 1/4 włożyć do zamrażalnika. Ciasto na blaszce zapiekać ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Wyjąc, lekko przestudzić, wyłożyć mus jabłkowy, ubić na sztywno pianę z białek dodając 1/4 szklanki cukru pudru, wyłożyć na mus, na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach 1/4 ciasta wyjętą z zamrażalnika (by ciasto nie przylegało do tarki należy tarkę posmarować olejem). Szarlotkę zapiec w piekarniku do zrumienienia wierzchu. Smacznego

Opis

zawsze się udaje

Podobne przepisy

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Wiedeński tort Sachera

Przepis
Średni Do 40 min
Wiedeński tort Sachera

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!