0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
cukier
2 Łyżki
cynamon
15 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, po czym podzielić na 3 równe części.
  2. Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
  3. Małą tortownicę wysmarować dość grubo Kasia. Następnie wsypać jedną część wymieszanych produktów, równo je rozłożyć, przykryć połową startych jabłek.
  4. Na tym rozsypać drugą porcję suchych składników, rozłożyć pozostałe jabłka i przykryć resztą mąki wymieszanej z kaszą, cukrem i proszkiem.
  5. Na wierz położyć wiórki margaryny i upiec
  6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
  7. Temperatura piekarnika : 190C
  8. Czas pieczenia: 65 minut.

Opis

Szybkie i dobre ciasto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!