Szarlotka sypana

eluchap
Szarlotka sypana

0

0 / 0

Szybkie i dobre ciasto

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg jabłko

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. kasza manna

1 szkl. cukier

2 łyżka cynamon

15 dag. margaryna

Przygotowanie


1

Kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, po czym podzielić na 3 równe części.

2

Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.

3

Małą tortownicę wysmarować dość grubo Kasia. Następnie wsypać jedną część wymieszanych produktów, równo je rozłożyć, przykryć połową startych jabłek.

4

Na tym rozsypać drugą porcję suchych składników, rozłożyć pozostałe jabłka i przykryć resztą mąki wymieszanej z kaszą, cukrem i proszkiem.

5

Na wierz położyć wiórki margaryny i upiec

6

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

7

Temperatura piekarnika : 190C

8

Czas pieczenia: 65 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

455

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły