0

Składniki

1 Kilogram
jabłko
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
kasza manna
1 Szklanka
cukier
2 Łyżki
cynamon
15 Dekagramów
margaryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia dokładnie wymieszać, po czym podzielić na 3 równe części.
  2. Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
  3. Małą tortownicę wysmarować dość grubo Kasia. Następnie wsypać jedną część wymieszanych produktów, równo je rozłożyć, przykryć połową startych jabłek.
  4. Na tym rozsypać drugą porcję suchych składników, rozłożyć pozostałe jabłka i przykryć resztą mąki wymieszanej z kaszą, cukrem i proszkiem.
  5. Na wierz położyć wiórki margaryny i upiec
  6. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
  7. Temperatura piekarnika : 190C
  8. Czas pieczenia: 65 minut.

Opis

Szybkie i dobre ciasto

Podobne przepisy

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Łatwy Do 15 min
Ciasteczka śniadaniowe z dżemem truskawkowym

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!