Szarlotka pod różową pianką

m7
Szarlotka pod różową pianką

0

0 / 0

Jabłka i ciasto a do tego zapach cynamonu... Pyszne cisto,łatwe w wykonaniu.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 kg jabłko

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

3 szkl. mąka krupczatka lubella

1 szkl. cukier

1 szt. kisiel truskawkowy

5 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cynamon

Przygotowanie


1

Mąkę zagniatamy z margaryną, 4 łyżkami cukru i proszkiem do pieczenia.

2

Dodajemy żółtka i dalej zagniatamy.

3

Wstawiamy do lodówki na pół godziny.

4

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, odciskamy sok, dodajemy cukier i cynamon.

5

Dwie trzecie ciasta rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę.

6

Ubijamy pianę z białek, dodajemy kisiel.

7

Na cieście rozkładamy jabłka, ubitą pianę, resztę startego ciasta.

8

Ciasto pieczemy w 180* C przez 50 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

167

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły