Szarlotka na zimno

m7
Szarlotka na zimno

Średnia 0 / 0

Oceń!

chłodny deser

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 l mus jabłkowy

20 szt. biszkopty

2 szt. galaretka

1 szt. galaretka

2 łyżka żelatyna

Przygotowanie


Rozpuścić dwie czerwone galaretki i żelatynę w 2 szklankach wody.

Wystudzić. Do zimnych galaretek dodawać mus jabłkowy (taki mus jak na

szarlotkę)dobrze wymieszać. Na dnie blaszki(blaszka wymiary ok. 25x35cm) ułożyć

okrągłe biszkopty. Na biszkopty wylać mus, poczekać aż stężeje i zalać

na wierzchu galaretką najlepiej zieloną dla kontrastu. Nie miałam zielonej

więc widać czerwoną. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Smacznego

Wartości odżywcze na porcję


Energia

193

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły