Szarlotka na zimno
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szarlotka na zimno](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974570691.jpeg&w=3840&q=75)
chłodny deser
0
0 / 0
chłodny deser
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
2 l mus jabłkowy
20 szt. biszkopty
2 szt. galaretka
1 szt. galaretka
2 łyżka żelatyna
Przygotowanie
1
Rozpuścić dwie czerwone galaretki i żelatynę w 2 szklankach wody.
2
Wystudzić. Do zimnych galaretek dodawać mus jabłkowy (taki mus jak na
3
szarlotkę)dobrze wymieszać. Na dnie blaszki(blaszka wymiary ok. 25x35cm) ułożyć
4
okrągłe biszkopty. Na biszkopty wylać mus, poczekać aż stężeje i zalać
5
na wierzchu galaretką najlepiej zieloną dla kontrastu. Nie miałam zielonej
6
więc widać czerwoną. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Smacznego