Szarlotka na zimno

m7
Szarlotka na zimno

0

0 / 0

chłodny deser

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

2 l mus jabłkowy

20 szt. biszkopty

2 szt. galaretka

1 szt. galaretka

2 łyżka żelatyna

Przygotowanie


1

Rozpuścić dwie czerwone galaretki i żelatynę w 2 szklankach wody.

2

Wystudzić. Do zimnych galaretek dodawać mus jabłkowy (taki mus jak na

3

szarlotkę)dobrze wymieszać. Na dnie blaszki(blaszka wymiary ok. 25x35cm) ułożyć

4

okrągłe biszkopty. Na biszkopty wylać mus, poczekać aż stężeje i zalać

5

na wierzchu galaretką najlepiej zieloną dla kontrastu. Nie miałam zielonej

6

więc widać czerwoną. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły