Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
cynamon
3 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
cukier puder
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
17 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do miski z mąką nasypać proszku, cukru. Wymieszać. Dodać żółtka margarynę. Posiekać. Wyrobić. Wstawić do lodówki.
  2. Owoce zetrzeć na grubych "oczkach" tarki. Wymieszać z cynamonem.
  3. Ubić pianę z białek. Dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną.
  4. Na blachę o wymiarach ok.40x30cm wyłożyć papier pergaminowy. Na grubych oczkach tarki zetrzeć 2/3 ciasta. Na to nałożyć owoce. Przykryć je piana z białek. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
  5. Piec 50minut w 180 stopniach.

Opis

Bardzo prosty i szybki sposób na zrobienie smacznej szarlotki. Właściwie to nie szarlotka z prawdziwego zdarzenia tylko ciasto z jabłkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!