Szarlotka błyskawiczna
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szarlotka błyskawiczna](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660344.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo prosty i szybki sposób na zrobienie smacznej szarlotki. Właściwie to nie szarlotka z prawdziwego zdarzenia tylko ciasto z jabłkami.
0
0 / 0
Bardzo prosty i szybki sposób na zrobienie smacznej szarlotki. Właściwie to nie szarlotka z prawdziwego zdarzenia tylko ciasto z jabłkami.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
1 kg jabłka
2 łyżecz. proszek do pieczenia
3 łyżecz. cynamon
3 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
0.75 szkl. cukier
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
3 łyżka cukier puder
2 łyżka mąka ziemniaczana
17 dag. margaryna zwykła
Przygotowanie
Do miski z mąką nasypać proszku, cukru. Wymieszać. Dodać żółtka margarynę. Posiekać. Wyrobić. Wstawić do lodówki.
Owoce zetrzeć na grubych "oczkach" tarki. Wymieszać z cynamonem.
Ubić pianę z białek. Dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną.
Na blachę o wymiarach ok.40x30cm wyłożyć papier pergaminowy. Na grubych oczkach tarki zetrzeć 2/3 ciasta. Na to nałożyć owoce. Przykryć je piana z białek. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec 50minut w 180 stopniach.