0

Składniki

1 Kilogram
jabłka
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżeczki
cynamon
3 Szklanki
mąka
0.75 Szklanki
cukier
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
cukier puder
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
17 Dekagramów
margaryna zwykła
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski z mąką nasypać proszku, cukru. Wymieszać. Dodać żółtka margarynę. Posiekać. Wyrobić. Wstawić do lodówki.
  2. Owoce zetrzeć na grubych "oczkach" tarki. Wymieszać z cynamonem.
  3. Ubić pianę z białek. Dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną.
  4. Na blachę o wymiarach ok.40x30cm wyłożyć papier pergaminowy. Na grubych oczkach tarki zetrzeć 2/3 ciasta. Na to nałożyć owoce. Przykryć je piana z białek. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
  5. Piec 50minut w 180 stopniach.

Opis

Bardzo prosty i szybki sposób na zrobienie smacznej szarlotki. Właściwie to nie szarlotka z prawdziwego zdarzenia tylko ciasto z jabłkami.

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!