Szarlotka bez mąki i cukru

bartek
Szarlotka bez mąki i cukru

0

3.6 / 23

Szarlotka bez mąki i cukru? Brzmi niewykonalnie, a jednak! Przed Wami przepis na wspaniałą szarlotkę dla osób na diecie bezglutenowej i bezcukrowej, ale nie tylko. Warto spróbować!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. nasiona słonecznika

15 szt. jabłka

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. banan

2 łyżka śmietana

1 łyżka cynamon

1 łyżka gałka muszkatołowa

0.50 szkl. kasza manna

Przygotowanie


1

Jabłka obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na patelni, aby nie straciły struktury kostki. Dodać łyżkę cynamonu i łyżkę gałki muszkatołowej.

2

Jabłka wyłożyć na blachę posmarowaną masłem i wyłożoną papierem do pieczenia.

3

Zblendować słonecznik na mąkę. Następnie do miski dodać kaszę mannę, proszek do pieczenia, jaja, banana, łyżeczkę cynamonu, śmietanę i zmiksować do uzyskania jednolitej dość gęstej masy.

4

Wylać na jabłka ciasto, a na wierzch ciasta kłaść wiórki masła.

5

Szarlotkę piec przez 30 minut w temp. 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły