Szarlotka
eluchap
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
0
0 / 0
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier puder
4 szt. mąka pszenna tortowa
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 kg jabłka
2 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części.
2
Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm, na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta.
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 45 minut.