Szarlotka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Szarlotka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7041-1702057987058.jpeg&w=3840&q=75)
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
0
0 / 0
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier puder
4 szt. mąka pszenna tortowa
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 kg jabłka
2 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
1
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części.
2
Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm, na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta.
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 45 minut.