Szarlotka

eluchap
Szarlotka

0

0 / 0

Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

0.75 szkl. cukier puder

4 szt. mąka pszenna tortowa

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 kg jabłka

2 łyżka śmietana 12%

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części.

2

Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm, na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta.

3

Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 45 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły