Szarlotka
eluchap
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1402
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
263
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Ciepła szarlotka podana z lodami to prawdziwy przysmak. Podaj ją swoim gościom a każdy będzie zajadał się ze smakiem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 kostka margaryna zwykła
0.75 szkl. cukier puder
4 szt. mąka pszenna tortowa
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 kg jabłka
2 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na dwie części.
Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm, na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni przez 45 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1402
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
263
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.