0

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
0.75 Szklanki
cukier puder
4 Sztuki
mąka pszenna tortowa
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
jabłka
2 Łyżki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,podzielić na dwie części
  2. Pierwszą częścią wylepić dno tortownicy o średnicy 26 cm., na ciasto położyć prażone jabłka a na jabłka drugą część ciasta
  3. Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180stopni przez 45 minut

Opis

Szarlotka z lodami przysmak łakomczucha

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!