Szarlotka

m7
Szarlotka

1

0 / 0

pyszne ciasto do kawy szczególnie na jesienne deszczowe dni

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg jabłka

2 łyżeczka cynamon

2 szt. żółtko jaja kurzego

4 łyżka cukier

50 dek. mąka pszenna tortowa

25 dek. masło

15 dek. cukier

10 dek. śmietana 18%

Przygotowanie


1

Obrane i starte na tartce jabłka rozgotować z odrobiną wody dodać cynamon i cukier do smaku. można jeszcze dodać dowolną galaretkę (sam proszek).

2

Przygotować ciasto kruche i podzielić je na dwie części. schłodzić w lodówce ok.30 minut.

3

Jedną część cienko rozwałkować wyłożyć na blaszce i zapiec.

4

Potem wyłożyć masę jabłkową.

5

Drugą część można na tartce. Upiec.

6

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły