Szarlotka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Szarlotka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977523034.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne ciasto do kawy szczególnie na jesienne deszczowe dni
1
0 / 0
pyszne ciasto do kawy szczególnie na jesienne deszczowe dni
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg jabłka
2 łyżecz. cynamon
2 szt. żółtko jaja kurzego
4 łyżka cukier
50 dag. mąka pszenna tortowa
25 dag. masło
15 dag. cukier
10 dag. śmietana 18%
Przygotowanie
1
Obrane i starte na tartce jabłka rozgotować z odrobiną wody dodać cynamon i cukier do smaku. można jeszcze dodać dowolną galaretkę (sam proszek).
2
Przygotować ciasto kruche i podzielić je na dwie części. schłodzić w lodówce ok.30 minut.
3
Jedną część cienko rozwałkować wyłożyć na blaszce i zapiec.
4
Potem wyłożyć masę jabłkową.
5
Drugą część można na tartce. Upiec.
6
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.