Example thumb
1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
2 Łyżeczki
cynamon
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
cukier
10 Dekagramów
śmietana 18%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obrane i starte na tartce jabłka rozgotować z odrobiną wody dodać cynamon i cukier do smaku. można jeszcze dodać dowolną galaretkę (sam proszek).
  2. Przygotować ciasto kruche i podzielić je na dwie części. schłodzić w lodówce ok.30 minut.
  3. Jedną część cienko rozwałkować wyłożyć na blaszce i zapiec.
  4. Potem wyłożyć masę jabłkową.
  5. Drugą część można na tartce. Upiec.
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

pyszne ciasto do kawy szczególnie na jesienne deszczowe dni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!