1

Składniki

1 Kilogram
jabłka
2 Łyżeczki
cynamon
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
4 Łyżki
cukier
50 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
25 Dekagramów
masło
15 Dekagramów
cukier
10 Dekagramów
śmietana 18%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obrane i starte na tartce jabłka rozgotować z odrobiną wody dodać cynamon i cukier do smaku. można jeszcze dodać dowolną galaretkę (sam proszek).
  2. Przygotować ciasto kruche i podzielić je na dwie części. schłodzić w lodówce ok.30 minut.
  3. Jedną część cienko rozwałkować wyłożyć na blaszce i zapiec.
  4. Potem wyłożyć masę jabłkową.
  5. Drugą część można na tartce. Upiec.
  6. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Opis

pyszne ciasto do kawy szczególnie na jesienne deszczowe dni

Podobne przepisy

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Łatwy Do 40 min
Tosty francuskie z domową konfiturą z jabłek

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!