Szarlotka

m7
Szarlotka

1

4 / 1

Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

0.75 kost. margaryna zwykła

4 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

10 szt. jabłka

3 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


1

Cukier, cukier waniliowy, żółtka roztrzepać z śmietaną.

2

Mąkę z margaryną posiekać nożem i dodać resztę składników i wyrobić ciasto.

3

Wstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.

4

Obrane jabłka zetrzeć na tarce.

5

Pierwszą połowę ciasta wyłożyć cienko do formy i ułożyć jabłka. Drugą połowę ciasta zetrzeć na tartce jarzynowej.

6

Piec w 220 st. C ok. 20 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły