Szarlotka

m7

Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
571
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 kostka margaryna zwykła
4 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
10 szt. jabłka
3 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
Cukier, cukier waniliowy, żółtka roztrzepać z śmietaną.
Mąkę z margaryną posiekać nożem i dodać resztę składników i wyrobić ciasto.
Wstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce.
Pierwszą połowę ciasta wyłożyć cienko do formy i ułożyć jabłka. Drugą połowę ciasta zetrzeć na tartce jarzynowej.
Piec w 220 st. C ok. 20 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
571
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.