Szarlotka
m7
Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.
1
4 / 1
Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
0.75 kost. margaryna zwykła
4 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. cukier waniliowy
10 szt. jabłka
3 łyżka śmietana 18%
Przygotowanie
1
Cukier, cukier waniliowy, żółtka roztrzepać z śmietaną.
2
Mąkę z margaryną posiekać nożem i dodać resztę składników i wyrobić ciasto.
3
Wstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.
4
Obrane jabłka zetrzeć na tarce.
5
Pierwszą połowę ciasta wyłożyć cienko do formy i ułożyć jabłka. Drugą połowę ciasta zetrzeć na tartce jarzynowej.
6
Piec w 220 st. C ok. 20 min.