Szarlotka

m7
Szarlotka

Średnia 4 / 1

Oceń!

Pyszna szarlotka, która jest ciastem, które zawsze wychodzi i zawsze znakomicie smakuje.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 kostka margaryna zwykła

4 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. cukier waniliowy

10 szt. jabłka

3 łyżka śmietana 18%

Przygotowanie


Cukier, cukier waniliowy, żółtka roztrzepać z śmietaną.

Mąkę z margaryną posiekać nożem i dodać resztę składników i wyrobić ciasto.

Wstawić do lodówki na ok. 1/2 godziny.

Obrane jabłka zetrzeć na tarce.

Pierwszą połowę ciasta wyłożyć cienko do formy i ułożyć jabłka. Drugą połowę ciasta zetrzeć na tartce jarzynowej.

Piec w 220 st. C ok. 20 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

571

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły