Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
shankh
![Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393114.jpeg&w=3840&q=75)
Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz z awokado, ciecierzycą i cebulą. Szybki i łatwy pomysł na idealne śniadanie. Gwarancja smaku!
0
0 / 0
Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz z awokado, ciecierzycą i cebulą. Szybki i łatwy pomysł na idealne śniadanie. Gwarancja smaku!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. sos słodko-kwaśny łowicz
2 szt. jaja l
1 szt. awokado
1 puszka ciecierzyca konserwowa
1 szt. cebula czerwona
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
1 łyżka posiekana natka pietruszki
1 łyżecz. czarnuszka
Przygotowanie
Sos słodko-kwaśny Łowicz wlewamy na patelnię. Podgrzewamy przez ok 1-2 min.
Do podgrzanego sosu wbijamy 2 jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy ok. 3 minuty do momentu ścięcia się jajek.
Danie odstawiamy z palnika. Dodajemy do niego pokrojone awokado, ciecierzycę i czerwoną cebulę. Następnie dekorujemy je posiekaną natką pietruszki i czarnuszką. Smacznego!