Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz
shankh
Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz z awokado, ciecierzycą i cebulą. Szybki i łatwy pomysł na idealne śniadanie. Gwarancja smaku!
0
0 / 0
Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz z awokado, ciecierzycą i cebulą. Szybki i łatwy pomysł na idealne śniadanie. Gwarancja smaku!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. sos słodko-kwaśny łowicz
2 szt. jaja l
1 szt. awokado
1 pusz. ciecierzyca konserwowa
1 szt. cebula czerwona
2 szcz. sól
2 szcz. pieprz
1 łyżka posiekana natka pietruszki
1 łyżeczka czarnuszka
Przygotowanie
Sos słodko-kwaśny Łowicz wlewamy na patelnię. Podgrzewamy przez ok 1-2 min.
Do podgrzanego sosu wbijamy 2 jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy ok. 3 minuty do momentu ścięcia się jajek.
Danie odstawiamy z palnika. Dodajemy do niego pokrojone awokado, ciecierzycę i czerwoną cebulę. Następnie dekorujemy je posiekaną natką pietruszki i czarnuszką. Smacznego!