Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz

shankh
Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz

0

0 / 0

Szakszuka z sosem słodko-kwaśnym Łowicz z awokado, ciecierzycą i cebulą. Szybki i łatwy pomysł na idealne śniadanie. Gwarancja smaku!

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. sos słodko-kwaśny łowicz

2 szt. jaja l

1 szt. awokado

1 pusz. ciecierzyca konserwowa

1 szt. cebula czerwona

2 szcz. sól

2 szcz. pieprz

1 łyżka posiekana natka pietruszki

1 łyżeczka czarnuszka

Przygotowanie


1

Sos słodko-kwaśny Łowicz wlewamy na patelnię. Podgrzewamy przez ok 1-2 min.

2

Do podgrzanego sosu wbijamy 2 jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy ok. 3 minuty do momentu ścięcia się jajek.

3

Danie odstawiamy z palnika. Dodajemy do niego pokrojone awokado, ciecierzycę i czerwoną cebulę. Następnie dekorujemy je posiekaną natką pietruszki i czarnuszką. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły