0

Składniki

1 Słoik
ingridient
sos meksykański Łowicz
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Mała cebula
1 Łyżeczka
pestki dyni
1 Łyżeczka
pestki słonecznika
1 Łyżeczka
SEZAM
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Łyżeczka
Natka pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.
  2. Wlej sos meksykański i zagotuj.
  3. Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.
  4. Posyp ziarnami i natką pietruszki.

Opis

Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.

Podobne przepisy

BUŁECZKI DYNIOWE

Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Łatwy Do 40 min
Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Łatwy Do 40 min
Cynamonowo-wiśniowy omlet bezglutenowy

Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Łatwy Do 40 min
Dietetyczne omlety ze świeżymi warzywami, pieczarkami i ket...

Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane z bekonem i żurawiną

Jajka faszerowane z majonezem

Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z majonezem

Jajka w koszulce na tostach

Łatwy Do 15 min
Jajka w koszulce na tostach

Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Łatwy Do 15 min
Kanapki z domową pasta z papryki i pietruszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!