Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974103591.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
1
0 / 0
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
1 szt. cebula
1 łyżecz. pestki dyni
1 łyżecz. pestki słonecznika
1 łyżecz. sezam
2 łyżka olej rzepakowy
1 łyżecz. natka pietruszki
Przygotowanie
1
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.
2
Wlej sos meksykański i zagotuj.
3
Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.
4
Posyp ziarnami i natką pietruszki.