Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami
maspexdigital
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
1
0 / 0
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
1 szt. cebula
1 łyżeczka pestki dyni
1 łyżeczka pestki słonecznika
1 łyżeczka sezam
2 łyżka olej rzepakowy
1 łyżeczka natka pietruszki
Przygotowanie
1
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.
2
Wlej sos meksykański i zagotuj.
3
Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.
4
Posyp ziarnami i natką pietruszki.