0

Składniki

1 Słoik
ingridient
sos meksykański Łowicz
4 Sztuki
jajka
1 Sztuka
Mała cebula
1 Łyżeczka
pestki dyni
1 Łyżeczka
pestki słonecznika
1 Łyżeczka
SEZAM
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Łyżeczka
Natka pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.
  2. Wlej sos meksykański i zagotuj.
  3. Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.
  4. Posyp ziarnami i natką pietruszki.

Opis

Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.

Podobne przepisy

BUŁECZKI DYNIOWE

Przepis
Średni Do 1,5 godz
BUŁECZKI DYNIOWE

Jajecznica z awokado

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajecznica z awokado

Owsiane batony musli z orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Owsiane batony musli z orzechami

Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekana owsianka z dżemem brzoskwiniowym i orzechami

Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Pożywne batony śniadaniowe z kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pożywne batony śniadaniowe z kakao

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Przepis
Łatwy Do 15 min
Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Śniadaniowy mus z avocado i ażurowe naleśniki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!