Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami
maspexdigital
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
4 szt. jaja l
1 szt. cebula
1 łyżecz. pestki dyni
1 łyżecz. pestki słonecznika
1 łyżecz. sezam
2 łyżka olej rzepakowy
1 łyżecz. natka pietruszki
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.
Wlej sos meksykański i zagotuj.
Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.
Posyp ziarnami i natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
377
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.