Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami

maspexdigital
Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. jaja l

1 szt. cebula

1 łyżecz. pestki dyni

1 łyżecz. pestki słonecznika

1 łyżecz. sezam

2 łyżka olej rzepakowy

1 łyżecz. natka pietruszki

Przygotowanie


Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.

Wlej sos meksykański i zagotuj.

Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.

Posyp ziarnami i natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

377

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły