Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami

maspexdigital
Szakszuka z sosem meksykańskim, jajkiem i ziarnami

1

0 / 0

Zaskakujący przepis na szakszukę w odmienionej odsłonie! Idealne połączenie sosu meksykańskiego, jajek, ziaren i pestek bogatych w cenne kwasy Omega-3.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

4 szt. jaja l

1 szt. cebula

1 łyżeczka pestki dyni

1 łyżeczka pestki słonecznika

1 łyżeczka sezam

2 łyżka olej rzepakowy

1 łyżeczka natka pietruszki

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzej olej i zeszklij drobno pokrojoną cebulę.

2

Wlej sos meksykański i zagotuj.

3

Na wierzch wbij jajka, zakryj przykrywką i duś do momentu ścięcia się białka.

4

Posyp ziarnami i natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły